Občina je zagotovila šest parkirnih prostorov

Upravna enota v Litiji je izdala uporabno dovoljenje za šolo, ki jo je pred tem malce zalila voda.

Objavljeno
11. september 2014 18.35
Bojan Rajšek, Litija
Bojan Rajšek, Litija

Litija – Litijska upravna enota je investitorici nove šole, torej občini, po zapletih včeraj le izdala uporabno dovoljenje. Pouk v novih prostorih poteka vse od začetka novega šolskega leta, toda odslej bo skladno s predpisi.

Zapletlo se je, ker litijska občina pred nekdanjo sodnijo ob Cesti komandanta Staneta ni zagotovila šestih parkirnih prostorov, čeprav so določeni v izdanem gradbenem dovoljenju, in to prav tam, kjer še potekata gradnja igrišča ter ureditev okolice in dela omenjene mestne ceste. Po mnenju načelnika upravne enote mag. Marka Doblekarja je bil to dovolj tehten razlog, da ni smel podpisati upravnega dovoljenja. Upravna enota in občina sta nato vneto iskali rešitev zapleta in jo nazadnje tudi našli. Litijska občina je namreč šoli začasno odstopila šest svojih parkirnih prostorov dobrih dvesto metrov stran od šolskega objekta, pri bencinski črpalki ob Zasavski cesti. Uporabljati jih smejo izključno šolniki, a ne dlje kot do aprila prihodnje leto, ko naj bi bil šolski projekt v celoti zaključen.

Ravnatelj osnovne šole je včeraj za Delo potrdil informacijo, da je meteorna voda v torek zvečer delno zalila kletne prostore v novogradnji, kar je bila posledica močnega naliva. Na pomoč niso poklicali litijskih gasilcev, temveč tehnično osebje šole in predstavnika podjetja Trgograd, ki je poslopje zgradilo. Direktor Trgograda Andrej Poglajn je za Delo povedal, da so na iztoku kanalizacijske cevi vgradili tako imenovani povratni ventil, ki v projektni dokumentaciji sicer ni bil predviden. »Nad Litijo se je utrgal oblak, zato se je zgodil udar povratne vode, kar pa se ne bo več ponovilo,« je dejal Poglajn.