Obiskovalcem Ljubljane odslej na voljo mobilna aplikacija

Aplikacija zagotavlja preprost način navigacije med želenimi lokacijami ter ogled točk na zemljevidu.

Objavljeno
02. september 2013 14.27
pivk/URSULINSKA CERKEV
Mo. Z., Delo.si, STA
Mo. Z., Delo.si, STA

Ljubljana - Obiskovalcem Ljubljane in osrednje Slovenije je odslej na voljo brezplačna aplikacija za pametne telefone za operacijska sistema Ios in Android, ki omogoča, da na preprost način raziščejo znamenitosti, kulinarično ponudbo, zabavo in si ogledajo nabor prihajajočih prireditev.

Aplikacija Visit Ljubljana and more zagotavlja preprost način navigacije med želenimi lokacijami ter ogled točk na zemljevidu in uporabnika usmerja po ulicah do izbrane točke, so sporočili iz zavoda Turizem Ljubljana.

Aplikacija ponuja praktične informacije o turističnih informacijskih centrih, o turistični kartici in ugodnostih, ki jih omogoča, o ogledih mesta in izletih, brezplačnem brezžičnem omrežju WiFree Ljubljana, prometu, poštah, pomembnih telefonskih številkah.

Za sprehod mimo največjih znamenitosti v središču Ljubljane je brezplačno na voljo tudi glasovni vodič, ki pokriva 14 zanimivih točk, na spletni strani www.visitljubljana.com pa si lahko obiskovalci izdelajo tudi lasten načrt obiska in ga nato preprosto sinhronizirajo z mobilno aplikacijo.

Mobilna aplikacija, ki je na voljo v angleščini, nemščini, španščini in francoščini, deluje skoraj v celoti brez povezave, kar omogoča, da jo obiskovalci Ljubljane in regije in seveda tudi domači uporabniki, lahko uporabljajo brezplačno, brez dodatnih stroškov mobilnega prenosa podatkov. Izjema sta sinhronizacija načrta obiska in seznama aktualnih prireditev, ki se osvežujejo na zahtevo.

Mobilno aplikacijo so v zavodu Turizem Ljubljana pripravili v okviru projekta Regionalna destinacijska organizacija Ljubljana - osrednja Slovenija, ki ga v višini 300.000 evrov sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj. Strošek projekta izdelave mobilne aplikacije je znašal 25.000 evrov.