Obnovitvena dela na Čopovi ulici končana

Čopova ulica sicer še ni dobila svoje končne podobe. V kamnite plošče bodo namreč vgravirali verze Zdravljice.

Objavljeno
07. september 2013 13.05
bsa_utrip lj
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA

Ljubljana - Obnovitvena dela na Čopovi ulici v Ljubljani, ki so se začela 22. aprila, so končana, urediti je potrebno le še zadnje detajle, so za STA sporočili iz javnega holdinga Ljubljana.

Za dostavna vozila bo ulica znova prevozna konec septembra, odločitve o uradnem odprtju pa holding še ni sprejel.

Družbi Hidrotehnik je v okviru del obnovila vodovodno in kanalizacijsko omrežje, vključno z odcepi hišnih vodovodnih in kanalizacijskih priključkov. Kanalizacijsko omrežje na Čopovi ulici je bilo namreč zgrajeno že leta 1934, javni vodovod s cevovodi iz litega železa pa leta 1889.

Čopova ulica sicer še ni dobila svoje končne podobe. V kamnite plošče bodo namreč vgravirali verze Zdravljice, ki jih bodo zalili s kovinskimi zalivki.

Končni stroške obnove trenutno še ni znan, saj je med izvajanjem del prišlo do »nujno potrebnih del in arheoloških izkopavanj, ki jih ni bilo mogoče predvideti s projektno dokumentacijo, kakor tudi ne s sondažnimi izkopi. Vrednost bo znana po končnem obračunu,« so pojasnili na javnem holdingu Ljubljana.

Ustvarjanje nove podobe ulice je sicer povzročilo nekaj težav tudi trgovcem in gostincem s poslovalnicami na Čopovi. V McDonald'su in trgovini podjetja Spar so v času obnove zabeležili za okoli 30 odstotkov manj prometa kot običajno.