Od avgusta urbana tudi na medkrajevnih avtobusih LPP

Obstoječe kartice morajo uporabniki medkrajevnih avtobusov za urbano zamenjati do konca julija.

Objavljeno
19. julij 2013 16.24
uho*generacije
Ma. J., Ljubljana
Ma. J., Ljubljana

Ljubljana - LPP bo s 1. avgustom na vseh linijah v medkrajevnem potniškem prometu kot plačilno sredstvo uvedel urbano, ki bo potnikom omogočala brezplačno prestopanje v roku 90 minut. Uporabniki medkrajevnih atobusov morajo obstoječe kartice zamenjati najkasneje do 31. julija, saj plačevanje s temi karticami od avgusta naprej ne bo več mogoče.

Kot še sporočajo iz javnega podjetja, bo na medkrajevnih linijah LPP prevoz še naprej mogoče plačati tudi z gotovino, cene vozovnic pa ostajajo nespremenjene. Zaradi spremembe plačilnega sistema in zaradi lažjega prestopanja v roku 90 minut med medkrajevnimi linijami se bodo uskladili tudi nekateri vozni redi teh linij, linija Padež - Zavrh - Pokojišče - Borovnica pa se bo uskladila z voznimi redi Slovenskih železnic.

Septembra kuponske vozovnice

Od 1. septembra naprej bodo v medkrajevnem potniškem prometu v veljavi nove količinske vozovnice, ki bodo vsebovale največ deset voženj, porabiti pa jih bo treba v enem mesecu. Za nakup desetih voženj bodo kupci dobili petodstotni popust.

Te vozovnice bodo nadomestile sedanje kuponske, ki jih bodo potniki lahko od 1. septembra do 1. januarja 2014 prenesli na urbano in uporabili v mesecu dni Že pred septembrom pa bodo lahko na urbano prenesli protivrednost kuponov kot dobroimetje.