Od sobote še več plačljivega parkiranja

Novi parkomati: V centru se bo parkirnina plačevala dlje, dražje bo parkiranje v drugi coni.

Objavljeno
30. januar 2014 11.55
LJUBLJANA SLOVENIJA 25.1.2012 PARKOMAT NA PARMOVI ULICI FOTO JOZE SUHADOLNIK
Maša Jesenšek, Ljubljana
Maša Jesenšek, Ljubljana

Ljubljana – Prvega februarja bo na območjih Bežigrada, Rožne doline, Viča (Kolezije) in Šiške začelo delovati 67 na novo postavljenih parkomatov. Območja plačljivega parkiranja se bodo tako precej razširila.

Novi parkomati so za Bežigradom na območjih Kardeljeve ploščadi, Perčičeve in Kržičeve ulice, na Linhartovi med Dunajsko in Vojkovo, na začetku Vojkove ter za Gospodarskim razstaviščem. Na območju Viča so nove parkomate postavili med Mencingerjevo, Zabašnikovo, Valjavčevo in Riharjevo ulico. V Rožni dolini so na območju RD3 postavili 15 novih parkomatov. V Šiški pa je 17 novih parkomatov med Celovško cesto, Ulico Milana Majcna, Rusko ter Polakovo ulico.

V centru mesta bo treba plačevati do 19. ure

V soboto bo začela veljati tudi odredba o določitvi javnih parkirnih površin, kjer se plačuje parkirnina, s katero so svetniki konec lanskega leta na nekaterih parkirnih območjih podaljšali obdobje plačljivega parkiranja in povišali ceno. V središču mesta (območje znotraj notranjega cestnega obroča) bo odslej treba parkiranje plačati med tednom med 8. in 19. uro, ob sobotah pa še vedno med 8. in 13. uro. Cena ure parkiranja znaša 70 centov, plačilo parkirnine pa je omejeno na dve oziroma štiri ure.

V območjih cone 2 (gre za del Bežigrada med Linhartovo, Topniško, Vilharjevo in Parmovo ter območja Prul, Krakova in Mirja) bo ura parkiranja deset centov višja in bo po novem stala pol evra. Meščani in obiskovalci bodo na parkomatih lahko plačali šest ur parkiranja. Na teh območjih je parkiranje v modri coni še vedno plačljivo med ponedeljkom in petkom od 7. do 17. ure. Na preostalih območjih je cena 40 centov za uro, na parkomatu pa bo mogoče naenkrat plačati do deset ur parkiranja.