Odprtje prve dvorane za športe na mivki pri nas

Dvorano je v javno-zasebnem partnerstvu z ljubljansko občino v Črnučah zgradilo podjetje Ludus.

Objavljeno
09. maj 2017 14.24
Ljubljanska
Maša Jesenšek
Maša Jesenšek

Ljubljana − Ob Šlandrovi ulici v Črnučah so danes popoldne, na praznik Ljubljane, predstavili novost v Ljubljani − in Sloveniji − prvo dvorano za športe na mivki.

Odprtje Športnega parka Ludus Črnuče je bilo, kot so sporočili z ljubljanske občine, ob 18.15. Park je bil urejen na podlagi javno-zasebnega partnerstva med MOL in družbo Ludus, v njem pa so so igrišča za odbojko na mivki, tenis in mali nogomet ter prva dvorana za športe na mivki v Sloveniji.

Pogodba med partnerjema, vredna slab milijon evrov, je bila podpisana že leta 2012, pri čemer je bilo določeno, da vse stroške urejanja in gradnje krije zasebni partner, ki je park upravljal že prej, občina pa v projekt vloži zemljišče. Medtem ko so bila nova odbojkarska igrišča urejena relativno hitro, se je zapletlo s prestavitvijo kanalizacijskih vodov, zaradi česar so gradbeno dovoljenje za dvorano pridobili šele konec leta 2015.

Dobro leto kasneje je bila dvorana zgrajena, urejena so tudi parkirišča ob Cesti 20. junija. Kot je pred uradnim odprtjem povedal direktor Ludusa Tomi Šmuc, nekdanji odbojkarski reprezentant, se veselijo odprtja in delovanja športnega parka.

Od deset do 30 evrov na uro

Uporabno dovoljenje za dvorano, v kateri so urejena štiri igrišča, so sicer pridobili že marca, tako jo uporabniki za odbojko na mivki in tudi druge športe preizkušajo že nekaj tednov. »Prvi odzivi so pozitivni, pravo oceno pa bomo lahko dali šele jeseni, ko bodo dvorano začeli uporabljati tudi uporabniki, ki imajo v letošnji sezoni že zakupljene termine v drugih dvoranah,« je dejal Šmuc. 

Trenutno je cena najema igrišča v dvorani enaka ceni najema zunanjega igrišča: deset evrov na uro v dopoldanskem času in 15 evrov v popoldanskem. V zimskem terminu pa naj bi enourni najem igrišča stal 20 evrov dopoldne in 30 evrov v popoldanskih oziroma večernih urah.