Opazili smo: Predstavitveni film Centra Rog

Tik po tem, ko je občina naznanila, da prodaja javno zemljišče, na katerem je hostel Celica, so pripravili poseben video.

Objavljeno
01. december 2017 15.37
jsu*Rog
Mo. Z.
Mo. Z.

Ljubljana – Nekaj dni po tem, ko se je na občinski spletni strani znašel zapis, da mestna oblast za dva milijona evrov prodaja javno zemljišče na območju Metelkove, na katerem stoji hostel Celica, zaradi česar so tamkajšnji ustvarjalci na MOL naslovili javno pismo in pozvali, naj »takoj ustavijo sporni postopek prodaje«, so na občini danes objavili video o Rogu in ga naslovili kot »predstavitveni film o Centru Rog«.

Rekoč, da upoštevajo potrebe meščank in meščanov, v njem med drugim predstavljajo svoje videnje poslopja nekdanje legendarne tovarne koles kot bodoči »javni« center kreativnih industrij (za večmilijonski projekt Centra Rog so sicer z rebalansom letošnjega proračuna predvideli slabih enajst tisoč, za prihodnje leto pa 62 tisoč evrov). Vsi tisti, ki so propadajači in opuščeni prostor zaprte tovarne pred več kot desetimi leti oživili, ga z lastnim delom in trudom naredili bolj varnega, in ga z različnimi vsebinami in praksami polnijo tudi danes, pa so v občinskem video prispevku zreducirani na »začasne uporabnike« in nergače.

Nehote se tako postavlja vprašanje, o katerih potrebah meščank in meščanov govorijo na občini, ali morda bolje, o potrebah katerih meščank in meščanov govorijo? In, ali je le še vprašanje časa, kdaj bodo podoben video današnjemu kmalu pripravili tudi za Metelkovo?

***

Stališča, zapisana v rubriki Opazili smo, ki ima plemenit namen širiti satirične vesti, nujno ne odražajo stališča uredništva. Oziroma ga, ko gre za občutljive (teme), skoraj nikoli ne. Namenjena je zgolj bralcem z usnjenim želodcem, vsem drugim pa priporočamo, da jo konzumirajo z izdatno mero previdnosti in skepse. Najbolj občutljivim bralcem se za morebitne neželene stranske učinke, kakršni so stres, povišan krvni tlak, zariplost in znojenje, iskreno opravičujemo.