Papir servis še upa na rešitev vevškega obrata

Direktor Janez Mlakar po zaprtju obrata vseeno računa na pomoč države, občina pa je precej ravnodušna.

Objavljeno
12. november 2013 17.55
Vevce
Janez Petkovšek, Ljubljana
Janez Petkovšek, Ljubljana
Ljubljana – »Danes je dan, ko je zaradi za nas povsem nerazumne razveljavitve okoljevarstvenega dovoljenja brez dela ostalo 173 delavcev Papir servisa, od tega kar 146 invalidov.«

To nam je včeraj na vprašanje, ali so zaradi pravnomočne sodbe upravnega sodišča dejansko ustavili delo v obratu v Vevčah, odgovoril generalni direktor Papir servisa Janez Mlakar. Hkrati nam je dal vedeti, da vodstvo podjetja še vedno upa, »da bo v soglasju z državo in civilno družbo le mogoče popraviti nastalo škodo, sicer bodo finančne in socialne posledice za celotno družbo in vse zaposlene še veliko hujše«.

Vodja Državljanske pobude Vevče Aleš Babnik nam je povedal, da je včeraj še videl prihajati nekaj tovornjakov, a nam ni mogel zatrditi, ali so šli v Papir servis ali v Set. Podjetji imata namreč skupen vhod, po zaprtih kesonih pa ne more sklepati, kaj so tja pripeljali. Vendar pričakuje, da bodo spoštovanje sodbe preverjali inšpektorji.

Janković precej zadržan

Župan Zoran Janković je zaprtje vevškega obrata Papir servisa komentiral na svoji tiskovni konferenci. Dal je vedeti, da se mu tamkajšnja lokacija ne zdi tako problematična, da je ne bi mogli ob ureditvi v prihodnosti spet uporabljati za predelavo odpadkov. Vsekakor meni, da je primernejša od tiste na Vodmatu, saj je bistveno bolj oddaljena od prvih hiš. Selitev predelovalnice na Barje pa po njegovem v bližnji prihodnosti ni izvedljiva, saj bi za postavitev nujnih objektov in pridobitev dovoljenj potrebovali najmanj dve ali tri leta. Občina si namreč ne more privoščiti, pravi župan, da bi tak obrat uredila na nezakonit način.