Pestro poletje v parku Tabor

Društvo ProstoRož v začetku septembra ponuja tudi novost - Kino Park s projekcijami slovenskih filmov.

Objavljeno
11. julij 2013 14.00
ace_garazna prodaja
Mo. Z., Delo.si, STA
Mo. Z., Delo.si, STA
Ljubljana - V ljubljanskem parku Tabor, kjer že od druge polovice maja poteka pestro poletno dogajanje, tudi v drugi polovici programa obljubljajo obilo prireditev. Kot je za STA povedala Maša Cvetko iz društva ProstoRož, ki skrbi za program v parku, pa bodo v začetku septembra ponudili tudi novost - programom Kino Park s projekcijami slovenskih filmov.

Kot je že v navadi, bodo ob torkih in četrtkih v juliju in septembru potekale vaje joge v izvedbi Terapevtskega društva Sana, ob četrtkih ProstoRož obljublja program za najmlajše na igrišču, ob sobotah pa bodo potekali različni sejmi, med drugim Zelemenjada, Garažna razprodaja in Umetniški sejem.

Petki in sobote bodo v parku do septembra rezervirani za raznorazne glasbene dogodke, od letošnje novosti Park Jama, ki bo v izvedbi ekipe Good Foot v drugi polovici programa ponudil »hiphop, kot se je začel na ulicah Velikega jabolka«, do liričnih utrinkov v produkciji Zavoda Bunker.

Za otroke bodo v parku poleg rednih četrtkovih igralnic pred začetkom šolskega leta pripravili še Otroški dan z delavnicami, družabnimi igrami in plesom ter Izmenjavo igrač.

Za športno udejstvovanje bodo poleg joge v parku skrbeli z namiznim tenisom, taijiquanom in qignogom ter dvobojem na ulici, ko bo društvo Academia artis dimicaatoriae priredilo dvoboje z različnim zgodovinskim orožjem. Za napenjanje možganskih mišic pa bodo poskrbeli s šahom, ki ga organizira ŠD Železničar.

Poletje v parku Tabor bodo 21. septembra zaključili z Garažno razprodajo, Nostalgično soboto, Umetniškim sejmom in Mobilno kuhinjo ter organizirali tradicionalno knjižnico pod krošnjami, ki bo sicer potekala vsak petek in soboto.

Po besedah Cvetkove je bil v prvi polovici dogajanja v parku odziv obiskovalcev zelo dober, v veliko pomoč pri prirejanju programa pa jim je Dom upokojencev center, ki ob četrtkih prireja družabne in kulturne prireditve. Kot je pojasnila Cvetkova, filmski teden v septembru pripravljajo kot nekakšen test, da preverijo, če bi lahko v prihodnjem letu občasno pripravili podobne filmske večere.

V sklopu filmskega programa bodo predvajali filme, kot so Nekoč je bila dežela pridnih Urše Menart, Petelinji zajtrk Marka Naberšnika ter Aleksandrinke in Vaje v objemu Metoda Pevca.