Po štirih letih in 5,5 milijonih evrov končan Civitas Elan

Za projekt so porabili 5,5 milijona evrov in - kot so zapisali - uspešno izpeljali vseh 17 načrtovanih ukrepov.

Objavljeno
13. december 2012 16.45
jer_Sneg in zima, kolesar
S. P., Delo.si
S. P., Delo.si

Ljubljana -Po dobrih štirih letih se v glavnem mestu končuje projekt Civitas Elan. Mestna občina Ljubljana (MOL) si je kot koordinatorica projekta, ki je potekal tudi v Zagrebu, Gentu, Brnu in Portu, od septembra 2008 do oktobra 2012 prizadevala za izboljšanje mobilnosti v Ljubljani.

Pri tem je sodelovalo še deset lokalnih partnerjev: Ljubljanski potniški promet, Telargo, Slovenske železnice, Urbanistični inštitut RS, Univerza v Ljubljani - Fakulteta za družbene vede, Prometni institut Ljubljana, Kmetijski inštitut Slovenije, Regionalni center za okolje - Slovenija, Institut Jožef Stefan in Etrel.

Za projekt so porabili 5,5 milijona evrov in - kot so zapisali - uspešno izpeljali vseh 17 načrtovanih ukrepov projekta.

»S CIVITAS Elanom smo tlakovali pot, ki jo je Mestna občina Ljubljana utrla z novo prometno politiko in drugimi ukrepi za boljše življenje v mestu in regiji. Uspeli smo spremeniti potovalne navade marsikaterega prebivalca in obiskovalca Ljubljane ter pozornost v mnogih primerih preusmeriti od pretočnosti vozil k pretočnosti ljudi. Veseli smo, da je projekt pripomogel k pozitivnim spremembam,« je izpostavila koordinatorka projekta Zdenka Šimonovič, vodja Odseka za razvojne projekte Službe za razvoje projekte in investicije Mestne uprave MOL.