Poleti v Ljubljani rekordno število turistov

Avgusta so v Ljubljani našteli 95.783 nočitev, kar je 10,7 odstotka več kot v lanskem avgustu.

Objavljeno
06. september 2014 11.03
Emona, Rimljani
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ljubljana − Slovensko glavno mesto je poleti kljub za ta letni čas neznačilnemu deževnemu vremenu zabeležilo rekordno število nočitev, piše Slovenska tiskovna agencija. Avgusta so v Ljubljani našteli 95.783 nočitev, kar je 10,7 odstotka več kot v lanskem avgustu, v osmih mesecih skupaj pa 674.302 oziroma pet odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Tako julija kot avgusta so na mestnih ulicah, trgih in drugih prizoriščih v Ljubljani potekale številne prireditve. Avgust je bil obarvan rimljansko, saj se je v predzadnjem tednu na Kongresnem trgu odvila osrednja prireditev letošnjega praznovanja 2000 let Emone, Ave Emona!, ki je bila zelo dobro sprejeta pri prebivalcih in obiskovalcih Ljubljane in ki je bila kljub slabemu vremenu zelo obiskana, piše STA.

Od avgusta pa še vse do oktobra se v okviru tržnice hrane Odprta kuhna vsak petek na Pogačarjevem trgu predstavlja tudi projekt Okusi Ljubljane, ki na pokušino ponuja tipične ljubljanske jedi.

Okusi Ljubljane bodo navzoči tudi na prireditvi Ljubljanska vinska pot, ki predstavlja vinorodno deželo Podravje in Posavje 20. septembra, na prireditvi Martinovanje v Ljubljani 8. in 15. novembra ter na Slovenskem festivalu vin 20. in 21. novembra.

Projekt pa se bo predstavil tudi v tujini, in sicer na kulinaričnem festivalu Eat! Brussels med 11. in 14. septembrom, 30. septembra na kulinaričnem dogodku v Beogradu ter med 30. septembrom in 2. oktobrom na festivalu Bundekfest v Zagrebu, so po pisanju STA sporočili iz Turizma Ljubljana.