SDS ne bo imela svojega kandidata za ljubljanskega župana

Politika mestne oblasti se po Logarjevem mnenju oblikuje v mestnem svetu in to ne s prevlado, ampak s sodelovanjem.

Objavljeno
09. september 2014 16.03
imo/ljubljana
S. P., Delo.si, STA
S. P., Delo.si, STA
Ljubljana − SDS na lokalnih volitvah ne bo imela svojega kandidata za župana Mestne občine Ljubljana, ampak bo podprla tistega kandidata, ki bi lahko najbolje uresničeval njihov program, je po vložitvi kandidatur za mestni svet MOL povedal nosilec liste Anže Logar. Na njej je po njegovih besedah polovica dosedanjih svetnikov, polovica pa novih kandidatov.

Predsednik mestnega odbora SDS Logar je dejal, da je lista kakovostna in ima dober program. Politika mestne oblasti se po njegovem mnenju oblikuje v mestnem svetu in to ne s prevlado, ampak s sodelovanjem med političnimi silami. Program bodo skupaj s kandidati za svetnike predstavili v prihodnjih dneh.

Logar je izpostavil, da se bodo zavzemali za konstruktivno sodelovanje ter za pravo in pravičnost v mestu. Mestni odbor SDS bo po njegovih besedah na prihajajočih lokalnih volitvah upravičil pričakovanja in glas vseh svojih volivcev.

»Čas je za nov začetek«

Glede kandidatov za ljubljanskega župana je Logar pojasnil, da bodo budno spremljali predvolilno kampanjo. »Čas je za nov začetek in novega župana prestolnice, ki bo povezovalen in bo znal iztisniti najboljše iz vseh političnih akterjev v mestnem svetu,« je poudaril.

Na mestnem odboru SDS po njegovih besedah še niso razpravljali o podpori kateremu izmed kandidatov za ljubljanskega župana, saj je za to še dovolj časa, pravi Logar. O podpori se bodo odločili po tem, ko bodo ocenili, kateri kandidat lahko njihov program najbolje uresniči.

Glas za svetniško skupino SDS je glas za mesto, je dejal Logar in dodal, da na prihajajočih lokalnih volitvah pričakujejo uspešen rezultat.