Še trije meseci za Stožice

Banke so do 15. decembra podaljšale bančni garanciji Grepa v vrednosti milijona evrov.

Objavljeno
14. september 2012 18.17
Stoz?ice
Ma. J., Ljubljana
Ma. J., Ljubljana

Ljubljana – Odločanje o usodi projekta športnega parka Stožice je podaljšano vsaj za tri mesece. Do 15. decembra so namreč banke podjetju Grep podaljšale bančni garanciji v skupni vrednosti milijona evrov, ki ju je ta dal Mestni občini Ljubljana za končanje zunanje ureditve, je včeraj potrdila predstavnica za odnose z javnostmi na MOL Sania Huskić Hočevar.

Grep namreč še vedno ni končal parkovne ureditve na območju Stožic, ki je del njegovih obveznosti iz pogodbe o javno-zasebnem partnerstvu z MOL. Župan Zoran Janković je pred dnevi napovedal, da bodo v primeru podaljšanja garancije počakali na odločitev konzorcija bank, kako bodo nadaljevale nasedli projekt. Banke so namreč Grepu izplačale sto milijonov evrov posojil, a jih ta ne more vračati, saj sta njegova glavna lastnika, Gradis skupina G in Energoplan v prisilni poravnavi, za končanje trgovskega centra v Stožicah pa bi potrebovali še vsaj 30 milijonov evrov.

Občina namerava za ureditev parka sicer najti drugega izvajalca, a projekta ne more nadaljevati, ker še ni končanih približno 4000 kvadratnih metrov strehe trgovskega centra, na kateri je park predviden.

Iz NLB so sporočili, da "podrobnosti iz odnosov s komitenti ne moremo komentirati".