Skrbi jih tehnika, ne okolica

Skidata prepolovila vrednost ponudbe za nadzor vstopa v športne objekte v Stožicah – Zanemarjen trgovski del centra.

Objavljeno
05. avgust 2013 17.30
Stozzice
Maša Jesenšek, Janez Petkovšek, Ljubljana
Maša Jesenšek, Janez Petkovšek, Ljubljana
Ljubljana – V tretje gre rado, je upala komisija na včerajšnjem odpiranju ponudb, prispelih na razpis za vzpostavitev nadzora vstopa v dvorano in na stadion v Stožicah. Kot na prejšnjem, je tudi zdaj dobila le ponudbo podjetja Skidata AG, a tokrat z več kot prepolovljeno ceno.

Ponudbena cena Skidate, za katero bi za delovanje usposobila čitalnike vstopnic, je 103.493 evrov (z DDV), torej več kot pol manj od njihove ponudbe na drugem razpisu, ko so hoteli 236 tisočakov.

To je bil tudi glavni razlog za ponovitev razpisa, saj je cena krepko presegala občinsko oceno vrednosti javnega naročila, ki je znašala slabih 120 tisoč evrov. Komisija naj bi ponudbo pregledala in odločitev o izbiri izvajalca sprejela še ta teden, saj je rok za postavitev sistema zelo kratek, do 26. avgusta.

Kot je znano, je Skidata že pred tremi leti postavila strojno opremo, vendar del ni končala, ker ji Grep že izvedenih ni plačal.

Zanemarjena zunanjost

Gradnja trgovskega dela v stožiškem centru je zastala že pred več kot dvema letoma, tako da iz nedokončanih delov štrlijo zarjaveli kosi armatur, v delno ograjeni jami so kupi gradbenih in drugih odpadkov, vsepovsod pa raste zgolj metrski plevel. Ker je do začetka evropskega prvenstva v košarki le še slab mesec, bi bilo prav, da bi občina skupaj z Grepom vsaj »polišpala« okolico. Ob Grepovi upravni stavbi in na travniku pri vhodu v podzemno garažo se je razbohotil japonski dresnik, drugod pa tudi nevarnejše alergogene rastline, med njimi amborozija.

V nadkritih delih trgovskega centra bi morda lahko začasno uredili dodatne parkirne prostore za več sto vozil. Četudi so ob glavni dovozni Štajerski cesti od Žal do Stožic bili na delu delavci KPL, so ti pri košnji zelenic omejeni le na širino kosilnice, tako da na vrhovih nasipov ostaja visok plevel. S kosilnicami ne morejo povsod, koscev, ki bi delo dokončali ročno, pa od nikoder.