Sodelovanje s Štirko zavrnilo več ekip

»Klub K4 ostaja lahka tarča ŠOU v LJ.«

Objavljeno
04. september 2013 16.47
Lokal Caffemetropol na Kersnikovi ulici 6 v Ljubljani 27. junija 2013.
Mo. Z., Ljubljana
Mo. Z., Ljubljana

Ljubljana – Več ekip, med njimi didžeji, organizatorji in glasbeni ustvarjalci, so zavrnili sodelovanje v Klubu K4 v prihajajoči sezoni, s čimer opozarjajo na nujnost ureditve pogojev delovanja.

Sodelovanje s K4 v prihajajoči sezoni tako prekinjajo ekipe Elements, Gumitwist, Lost Tapes, Nered, Kvalitat in Sindikat.

»Obljube o avtonomiji in transparentnosti novega vodstva niso dovolj. Klub brez sprememb statuta in akta o ustanovitvi ostaja lahka tarča interesov ŠOU v Ljubljani in preostalih delov Zavoda K6/4, kar je znova pokazal pomladni fiasko z dvakratnim začasnim zaprtjem kluba,« so ti zapisali v skupni izjavi. Kot pravijo, klub za preživetje nujno potrebuje stabilnost, avtonomijo in vizijo, ki pa se v primerljivih evropskih klubih ne začne mesec dni pred novo sezono in hkrati že s četrtim vodjo v zadnjih petih letih, kot se je to zgodilo v Štirki.

»K4 je s sodelavci v zadnjih desetih letih poskrbel za izjemno število glasbenih in intermedijskih dogodkov, ki so bili odlično obiskani, pozitivno jih je ocenila strokovna javnost, pripomogli pa so tudi k širitvi elektronske glasbene scene pri nas,« ocenjujejo podpisniki izjave o zavrnitvi sodelovanja s klubom. »Žal se je trend ustvarjalnosti in obiskanosti, razen redkih izjem, v zadnjih letih poslabšal,« ugotavljajo. Po njihovo je srž problemov in raznih odhodov po letu 2010 v neizpolnjevanju zahtev po večji avtonomiji, transparentnosti in finančni neodvisnosti v samem zavodu in posledično v ŠOU v LJ. Kot pravijo, bi namreč edino to omogočilo kakovosten program, ki bi bil vzdržen, hkrati pa bi se ogradili od »izjemno škodljivega politikanstva ŠOU, ki je čedalje bolj podvrženo tržni logiki«.