Šotora v športnem centru Jama letos ne bo

Neurejena lastniška razmerja: Okoli 260 otrok bo to zimo treniralo v telovadnicah.

Objavljeno
16. oktober 2013 20.48
Športni center Jama v Ljubljani, 20. junija 2013
Mo. Z., Ljubljana
Mo. Z., Ljubljana
Ljubljana – Čeprav so na občinskem oddelku za šport poleti obljubili, da bo objekt v ŠC Jama, kjer je nogometni klub Olimpija vsako leto postavil napihljiv šotor, da so v njem v hladnejših mesecih vadili mladi nogometaši, pripravljen do zime, se to ni zgodilo. V klubu iščejo druge rešitve.

Predstavniki občine, ki je lastnica zemljišča ŠC Jama, zavoda Šport Ljubljana, ki zemljišče upravlja, in NK Olimpija so še letos poleti dejali, da iščejo ustrezno rešitev in da bo »objekt v Jami pripravljen do zime«. Po besedah tiskovnega predstavnika kluba Tineta Zupana se to do danes ni zgodilo. »Situacija se od takrat ni spremenila, zato nam trenutno ne preostane drugega, kot da balona ne postavimo.«

Da dogovor še ni bil sklenjen, so potrdili tudi na občinskem oddelku za šport. Njegov vodja Marko Kolenc je pojasnil, da so nogometnemu klubu, ki je lastnik balona in umetne trave v športnem centru Jama, predlagali, »da se vlaganja uredijo s stavbno pravico, kot so se uredila med občino in ŠC Triglav, ali pa se balon in umetno travo prenese na MOL«, vendar odgovora kluba, kot pravijo, še niso prejeli.

Več let predmet spora

Napihljiv šotor v ŠC Jama Bežigrad na zemljišču mestne občine je bil sicer več let predmet spora med NK Olimpija in okoliškimi stanovalci v Vodovodni ulici. Ti so opozarjali, da je šotor, ki so ga vsako leto postavili med novembrom in aprilom, ko je tam vadilo okoli 260 otrok, postavljen nezakonito in da je hrup, ki ga povzročajo tako motorji za napihovanje balona kot dogajanje v šotoru, nevzdržen. Da ta presega mejne vrednosti, je po opravljenih zvočnih meritvah potrdil tudi inšpektorat za okolje. Gradbena inšpekcija pa je klubu marca naložila, da šotor pospravi, ker njegova višina presega dovoljeno, do katere ni potrebno gradbeno dovoljenje. Toda tega v klubu zaradi neurejenih lastniških razmerij ne morejo pridobiti. Napihljivega šotora v ŠC Jama tako novembra, prvič po osmih letih, ne bo.

Zupan pravi, da bodo otroci to zimo trenirali v telovadnicah. »Nekaj ur nam pripada prek MOL, za izpolnitev dodatnih pa se v telovadnicah še dogovarjamo.« Kot še dodaja, je sicer kakovost treningov tam veliko slabša. »Specifika dvoranskega treninga je čisto drugačna od treninga na travi. Lahko rečem, da gre za dva različna športa,« pojasnjuje predstavnik NK Olimpija. Da bi napihljiv šotor postavili kje drugje, pa po Zupanovih besedah trenutno ni mogoče, ker bi bilo to predrago.