Sprehodil se je med stavbama trideset metrov nad tlemi

Študent fizike Matic Noč je po vrvi premagal razdaljo med fakultetama za matematiko in fiziko in ju tako še bolj povezal.

Objavljeno
16. maj 2017 19.15
Hoja po vrvi
Be. B., STA
Be. B., STA

Iztekanje študijskega leta in približevanje spomladanskemu izpitnemu roku so na ljubljanski fakulteti za matematiko in fiziko zaznamovali s posebnim dogodkom. Študent tretjega letnika fizike Matic Noč je z ekipo skušal po vrvi na višini okoli 30 metrov premagati razdaljo med stavbama fakultete. Simbolično naj bi na ta način oddelka še bolj povezali.

Eden najboljših slacklinerjev v Sloveniji Matic Noč je pojasnil, da je gre predvsem za povezovalni dogodek. Med stavbo za matematiko in objektom za fiziko so napeli vrv, po kateri so se sprehodili. Prvi se je »opogumil« Noč, ki je naredil uvoden hod, nato pa so se mu pridružili še trije oziroma štirje vrvohodci oziroma slaclinerji.

S posebnim dogodkom, ki ga pripravljajo pred sredinim študentskim piknikom, obeležujejo približevanje spomladanskemu izpitnemu obdobju, volitve novega rektorja ljubljanske univerze ter natanko 931 dni do stoletnice Univerze v Ljubljani, so sporočili iz fakultete.

Zahtevna disciplina

Študent fizike se sicer lahko pohvali z najdaljšo prehojeno linijo nad tlemi, vodo in prepadom. Je tudi eden redkih Slovencev, ki hodi po vrvi nad prepadi, so še sporočili s fakultete.

Matic Noč se sicer s hojo po vrvi ukvarja približno štiri leta. Pravi, da gre za »zahtevno disciplino, ki ji moraš posvetiti ogromno časa, da premagaš strah pred višino oziroma strah pred nestabilnim občutkom na višini«. Veliko vlogo vselej po njegovih trditvah igra tudi zelo dobra psihična pripravljenost.

Na videoposnetku si oglejte vzpone in padce njegovih kolegov.