Stadion bo dobil novo drenažo

Do 10. junija bo občina prenovila osrednje mestno nogometno igrišče, atletsko stezo pa do srede julija.

Objavljeno
17. maj 2017 19.00
Janez Petkovšek
Janez Petkovšek
Domžale – Na domžalskem nogometnem in atletskem stadionu poteka obsežna prenova nogometne zelenice, ki je bila zaradi neučinkovite drenaže ob vsakem večjem nalivu v vodi.

Zato bodo domžalski nogometaši zadnji dve domači tekmi odigrali na Ptuju, Radomljani pa bodo do konca prvenstva smeli izjemoma domače tekme prirejati na svojem stadionu, čeprav ne izpolnjuje normativov za prvo ligo.

Občina Domžale je bila kot lastnica športnega objekta ob Kamniški Bistrici v njegovo prenovo dobesedno prisiljena. Ni še namreč pozabljena tekma Domžal s Stuttgartom v kvalifikacijah za igranje v evropokalu, ko je igrišče voda skoraj zalila in je tekma bolj spominjala na vaterpolo kot nogomet. Ker drenaža ni dobro delovala ne takrat ne kasneje, čeprav so jo vseskozi le nekaj popravljali, se je zdaj odločila za temeljito prenovo tako nogometne zelenice kot atletske steze.

Namesto novega semaforja popravilo starega

Po projektu, ki ga izvaja podjetje CVP iz Ljubljane, morajo odstraniti vso travno rušo in nosilni sloj, nato pa na novega položiti novo drenažo in travo. Zelenica mora biti nared do 10. junija – na gradbišču sicer pravijo, da rok ni realen –, nakar bo stekla še prenova atletske steze. Ta zajema točkovno sanacijo nosilnega ustroja, preplastitev tekalne površine, ureditev metlišč in zaletišč ter menjavo robnikov. Dela naj bi končali do srede julija, kar da bo po besedah domžalskega župana Tonija Dragarja omogočalo igranje kvalifikacij za evropokal. Celotna vrednost del bo z davkom znašala 375 tsočakov.

Tina Jeklic iz NK Domžale nam je povedala, da si poleg pravočasne ureditve nogometne zelenice, kjer prvo tekmo načrtujejo že konec junija, želijo vsaj še novega semaforja, saj je zdajšnji zastarel in tudi ne kaže pravega igralnega časa. Župan pa ni odgovoril, kdaj lahko pričakujemo novo vzhodno ali severno tribuno in nove slačilnice pod katero od njih. Je pa obljubil, da bodo poskrbeli za popravilo starega semaforja.