Štirka konec meseca odpira svoja vrata

Vračajo se ekipe Good Foot, DMNP, RiS, Illegal, Synaptic ...

Objavljeno
12. september 2013 12.04
Janez Zupan in Aleš Logar na tiskovni konferenci kluba K4 v Ljubljani, 11. septembra 2013
Nina Krajčinović, Ljubljana
Nina Krajčinović, Ljubljana
Ljubljana – Klub K4 čisto zares in nepreklicno odpira svoja vrata. Uradno ga bodo odprli 26. septembra s koncertom izredne glasbenice Andreye Triane, na programskem seznamu pa se je, kljub preteklim nesoglasjem, znašlo tudi precej didžejevskih ekip, ki so v štirki že delovale.

Program za otvoritveni zadnji septembrski konec tedna in oktober je tako potrjen, na včerajšnji tiskovni konferenci pa sta ga predstavila Janez Zupan – Lunik, nov programski vodja kluba, in Aleš Logar, direktor zavoda K6/4.

Začelo se bo torej z Andreyo Triano, nadaljevalo pa že naslednji dan z večerom, na katerem bodo z roko v roki in z gramofonom ob gramofonu na oder stopile ekipe Good Foot, Don't Make New People, Drumwise, Filter, Footwerk, Illegal, Innocent, Roots In Session, Synaptic, Syntethic Dialog, Zavod Kru in še kdo. Zupan je ob predstavitvi programa povedal, da si predvsem želi medsebojnega sodelovanja vseh ekip, ter poudaril, da so vrata za vse odprta. Komentiral je tudi izjavo, ki so jo medijem prejšnji teden poslale nekatere od ekip, ki v klubu v novi sezoni ne bodo delovale, to so Elements, Lost tapes, Gumitwist, Nered, Kvalitat in Sindikat. O nesodelovanju ekip Elements, Gumitwist in Lost tapes je Zupan govoril že v nedavnem pogovoru za Delo, a se nam je napačno zapisalo, da je sodelovanje odpovedala le prva. Povedal je, da so med podpisniki izjave tudi ekipe, ki na klubski sceni že nekaj časa ne delujejo, tiste še vedno aktivne, ki se niso odločile za sodelovanje, pa razume in jim želi vse dobro. V klubu sicer ostajajo »roza večeri«, prvi bo na sporedu 21. septembra.

Notranja revizija bo pustila posledice

Poleg glasbenih in didžejevskih večerov bo K4 letos gostil tudi delavnice, ki bodo potekale ob petkovih popoldnevih ali pa že kakšno popoldne prej – odvisno od dogodka. Četrtega oktobra bodo tako vedoželjni lahko prišli na delavnico Igorja Vuka Kako narediti svoj kabel, teden kasneje bo grafični oblikovalec Surya Djalil vodil delavnico Kako narediti flajer, 16., 17. in 18. oktobra pa bo delavnico abletona vodil Hedflux, gost iz Velike Britanije, ki bo 18. oktobra v štirki nastopil s svojim didžej setom oziroma izborom skladb.

Logar je povedal, da so večino dolgov ustvarjalcem, ki so v klubu delovali prejšnjo sezono, poplačali: »Rekel bi, da je urejenih tri četrtine dolgov.« Potrdil je tudi, da je notranja revizija, ki je preverjala preteklo delovanje zavoda in kluba – o tem smo v Delu že pisali – odkrila nepravilnosti, zato bodo proti nekaterim vložene civilne ali pravne tožbe. »O tem bom več povedal, ko bom lahko, zdaj so zadeve še pri odvetnikih.«