Ta teden v mestu

Od jezikovnega popotovanja do teka in hoje za upanje.

Objavljeno
23. september 2013 15.31
Posodobljeno
23. september 2013 18.00
pzr*Andreya Triana
Mo. Z., Ljubljana
Mo. Z., Ljubljana
Jezikovni potep

Šolarji iz vse Slovenije in »ljubitelji jezikov« se bodo ob letošnjem evropskem dnevu jezikov v sredo in četrtek med 9. in 13. uro podali na jezikovni potep, ki bo na več lokacijah v središču Ljubljane: na stojnici pred predstavništvom evropske komisije in na sedežih sodelujočih kulturnih inštitutov. Kot sporoča evropska komisija, je družabni dogodek namenjen spoznavanju evropskih jezikov in večjezičnosti ter spodbujanju ljudi vseh generacij k učenju tujih jezikov.

Tek in hoja za upanje

Slovensko združenje Europa Donna tudi letos pripravlja Tek in hojo za upanje, prireditev, s katero začenjajo mesec boja proti raku dojk. Start teka in hoje na 2, 4 in 8 kilometrov bo v soboto ob 11. uri v parku Tivoli, start teka za otroke pa uro prej. Prijave začnejo zbirati ob 9. uri na kotalkališču med minigolfom in vhodom v kopališče. Zbrani denar bodo namenili za drobno opremo za anestezijo na onkološkem inštitutu.

Koncert

Andreya Triana, diva novega soula, kot imenujejo britansko pevko, bo nastopila v četrtek ob 21. uri v klubu K4. Prvi solo album Lost Where I Belong jo je dokončno postavil ob bok vokalistkam te glasbene zvrsti, zdaj pa je pred vrati njen novi album. Organizator koncerta obljublja, da bo pevka na svojem drugem nastopu v Ljubljani razkrila tudi kakšen komad z nove plošče. Vstopnice so v predprodaji po 12, na dan koncerta po 15 evrov.