Ta teden v mestu

Rog odpira svoja vrata, v Kinu Šiška pa se obeta pester konec tedna.

Objavljeno
30. september 2013 12.57
Posodobljeno
30. september 2013 18.00
Kate Boy - Kino Šiška napoved
N.K., Ljubljana
N.K., Ljubljana

Tovarna Rog odpira svoja vrata

V Rogu deluje konglomerat skupin in posameznikov, ki svoj prosti čas namenjajo skrbi za prostore, produkcijo kulture in z njo povezanih dejavnosti ter športnih in socialnopolitičnih aktivnosti. Samoorganizirani uporabniki in uporabnice prostorov v Rogu iščejo rešitve s pogovori, prav tako infrastrukturne prepreke rešujemo kolektivno. Dan odprtih vrat, ki bo potekal v petek in soboto, je namenjen vpogledu javnosti in širše soseske v prostore bivše tovarne rog, ter aktivnosti njenih uporabnikov. Vstopnine ni.

Kate Boy in Blixo Bargeld

V petek ob 21. uri bo v Kinu Šiška na sporedu druga letošnja Indekš lekcija, ki bo v malo dvorano Komuna prinesla zasedbo Kate Boy, novo skandinavsko elektro-pop atrakcijo, ki jo vplivni mediji uvrščajo med elektro pop little Dragon in dark dance The Knife. Kate Boy hitro razvijajo svoj razpoznavni zvok in pridobivajo številne oboževalce tako v Evropi kot v ZDA in širše. Za ogrevanje bodo poskrbeli Your Gay Thoughts,audio-vizualni post-pop kolektiv iz Ljubljane. Cena vstopnice je deset evrov v predprodaji in 12 na dan koncerta. V soboto pa v Kino Šiška najavljajo ponoven obisk ikone alter scene, pevca in frontmana kultnih Einstürzende Neubauten Blixo Bargelda. Tokrat prihaja z izjemnim novim projektom, ki ga je zasnoval skupaj z italijanskim producentom Tehom Teardom, bivšim vodjem industrial benda Meathead, ki se je v zadnjem času uveljavil kot pisec filmske glasbe, med drugim je tudi avtor glasbe cannskega zmagovalca Il Divo. Cene vstopnic so od 12 do 18 evrov. (Na fotografiji skupina Kate Boy)

Chuck Mal

Na stičišču Ljubljane in Brezovice, se danes uradno odpira nov rekreacijski center Chuck Mal. Gre za neprofitni zavod, katerega glavni namen je pretrgati dnevno rutino in ljudem podariti trenutek zase in predvsem za svoje telo. V rednem programu center ponuja različne športne vadbe, jogo in meditacijo, ob koncih tedna pa bodo čas krajšale najrazličnejše delavnice, izobraževanja in drugi zanimivi dogodki. Prostor tako ni namenjen le telesnim aktivnostim, ampak spodbuja tudi preprosto druženje.