Ta teden v mestu

V Iniciativi za ohranitev neodvisnega Radia Študent vas jutri ob 12. uri vabijo v Trubarjevo hišo literature.

Objavljeno
07. oktober 2013 16.46
Posodobljeno
07. oktober 2013 18.00
Bojan Anđelković na novinarski konferenci Radia Študent, na kateri so predstavili program prireditev ob 44. obletnici radia v Ljubljani, 7. maja 2013
Mo. Z., Delo.si
Mo. Z., Delo.si

Obnovitvena dela

Pošta Ljubljana-Črnuče na Dunajski cesti 361 bo od jutri zaradi obnove poslovnih prostorov začasno poslovala na nadomestni lokaciji na Brnčičevi ulici 41d. Obnova se bo končala predvidoma aprila. Delovni čas pošte je nespremenjen, in sicer od ponedeljka do petka od 8. do 19. ure in ob sobotah od 8. do 12. ure

Biološki odpadki

Snaga bo prihodnjo pomlad razširila območje zbiranja in odvoza bioloških odpadkov, in sicer v MOL, na Brezovici, Igu, v Dobrovi - Polhovem Gradcu, Horjulu, Medvodah, na Igu, Škofljici ter v Velikih Laščah. Izjavo o vključitvi v sistem zbiranja bioodpadkov, ki ste jo prejeli skupaj s položnico za odvoz smeti, na Snagi pričakujejo do 10. oktobra. Pošljete jo lahko po elektronski ali navadni pošti, obrazec pa lahko najdete tudi na spletnih straneh Snage.

Iniciativa za ohranitev RŠ

Zaradi zmanjšanja prihodkov iz študentskega dela in posledičnega znižanja osnovnih sredstev sedanjega ustanovitelja Radia Študent (RŠ) Študentske organizacije v Ljubljani je obstoj radia resen problem, opozarjajo njegovi sodelavci v novi Iniciativi za ohranitev neodvisnega Radia Študent. V Trubarjevi hiši literature bodo jutri ob 12. uri predstavili zahteve in konkretne predloge za njihovo rešitev ter napovedali pestro dvomesečno dogajanje v okviru iniciative.

Mesec oblikovanja: Nove sile

V prostorih stare tiskarne Mladinske knjige in nekdanje prodajalne Merkur se je začela 10. izdaja Meseca oblikovanja Ljubljana, ki ga pripravlja Zavod Big in je letos naslovljen kot Nove sile. Ta mesec bodo organizirali mednarodno konferenco o dizajn menedžmentu, arhitekturno konferenco, na ogled pa bo tudi trinajst razstav.

21. tek ob Savi

S stoženskega hipodroma bodo v nedeljo ob 10. uri startali tekači na do 21 kilometrov dolgo pot. Cena prijavnine je pet, na dan teka osem evrov, za otroke je vstop prost. Proga je speljana zunaj prometnic po desnem bregu Save med tremi mostovi.

Zajtrk pri Kinodvoru

Otroke, starejše od dveh let, v Kinodvoru spet pričakujejo tudi to nedeljo, ko bodo igrali igro Bram. Razgrnili bodo zemljevid in po njem potovali z ladjicami ter izdelali raketo za pot v vesolje. Sezamov kotiček je del nedeljskega Zajtrka pri Kinodvoru, ki je na sporedu vsako nedeljo med 11. in 13. uro. Vstopnine ni, prednost imajo otroci, katerih starši gredo v kino.

Noč v muzeju

Vse, stare od 7 do 11 let, v Mestnem muzeju Ljubljana vabijo, da noč od petka od 18. ure do sobote do 12. ure preživijo z muzejskimi duhovi iz različnih zgodovinskih obdobij. Raziskovali bodo skrivnostne kotičke muzeja in odkrivali zgodbe muzejskih dragocenosti. Muzejska noč ima čarobno moč, še pravijo v muzeju. Rok za prijavo je do četrtka bodisi po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. bodisi po telefonu na 01 24 12 506.