Taksisti predloga niso poslali pravočasno

Župan Zoran Janković jim je dal še mesec dni časa, da pripravijo predlog o ureditvi razmer.

Objavljeno
03. september 2013 11.18
Taxi v Ljubljani. Ljubljana, 16. 07. 2013
Mo. Z., Ljubljana
Mo. Z., Ljubljana

Ljubljana – Predstavniki večjih taksističnih podjetij bi morali do 1. septembra na MOL poslati svoj predlog za ureditev razmer, a ga niso, čeprav so napovedali, da ga bodo.

Kot je pojasnil direktor podjetja Intertours Taxi Smail Dautović, so občino obvestili, da bodo s predlogom zamudili, ker da so imeli težave zaradi dopustov in izostankov. »Če nekoga ni na našem srečanju, predloga ne moremo podpisati v njegovem imenu,« je povedal. Po njegovih besedah bodo predlog na občino poslali še v teh dneh.

Kaj bo v njem, Dautović ni hotel povedati. Na vprašanje, ali imajo težave pri usklajevanju, pa je dejal: »Ne morem reči, da gre za težave. Mi se pač pogovarjamo.« Zanikal je tudi, da bi katero od taksističnih podjetij hotelo uveljaviti zgolj lastne interese. »Interes je v glavnem skupni, in sicer ureditev razmer,« je zatrdil Dautović. Taksisti so si menda edini tudi v tem, da se ne strinjajo z uvedbo tako imenovanih zelenih taksijev pod okriljem Ljubljanskega potniškega prometa, kot je predlagal župan Zoran Janković.

Predstavniki štirih večjih taksističnih podjetij v Ljubljani, med njimi tudi Intertours, so se konec junija z županom Jankovićem dogovorili, da bodo do 1. septembra pripravili svoj predlog za ureditev razmer. »Če tega ne bodo storili do navedenega roka, bomo sami napisali pravilnik in uvedli tako imenovani zeleni taksi v okviru LPP, pri čemer bomo k sodelovanju povabili vse taksiste z licenco, ki delujejo na območju MOL, in z zainteresiranimi tudi sklenili pogodbe,« so takrat napovedali na občini. Dautović vendarle upa, da zamuda ne bo vplivala na sam potek pogajanj in da bodo na občini počakali na predlog taksistov.

Župan Zoran Janković je današnji tiskovni konferenci povedal, imajo taksisti še mesec dni časa, da občini vendarle pošljejo svoj predlog o ureditvi razmer.