Tiger, tiger: iz Sibirije pod Rožnik v LJ zoo

Obiskovalci ljubljanskega živalskega vrta si bodo lahko od blizu ogledali njuno novo prebivališče.

Objavljeno
30. avgust 2013 15.48
Ma. J., Ljubljana
Ma. J., Ljubljana
Ljubljana – Za danes v ljubljanskem živalskem vrtu pripravljajo bogat celodnevni program, katerega vrhunec bo ob 16. uri, ko bodo predstavili nova prebivalca vrta – dva sibirska tigra.

Posebne dejavnosti bodo ob tem dogodku potekale ves dan, od 10. do 18. ure. Pripravili bodo poučne in ustvarjalne delavnice, lutkovne predstave ter plesne in pevske aktivnosti za najmlajše.

Sibirska tigra sta v Ljubljano prispela že prejšnji teden, samica iz Nemčije, samec pa iz Madžarske. Ob tej priložnosti so v živalskem vrtu uredili novo ogrado, kar je ena največjih investicij zavoda v zadnjih letih. Tigra bosta imela na voljo približno 4000 kvadratnih metrov prostora, znotraj ograde pa bosta urejena ločena dela, tako da bo mogoče ločiti samico z mladiči (ko jih bosta imela).

Tudi ogled novega prebivališča tigrov bo danes potekal nekoliko drugače kot doslej. »Tigra bomo na otvoritvi pokazali v notranjih in ločitvenih prostorih skozi steklo in mrežo, obiskovalce pa povabili v zunanje in servisne prostore nove ograde za tigre,« so napovedali v živalskem vrtu. Tako se bodo lahko sprehodili po »tigrovem gozdu« ter si od blizu ogledali mokrišča in tehnične posebnosti ograde. »Pokazali jim bomo zaodrje z notranjimi prostori, loputami in fiksacijskim boksom. Lopute bodo lahko tudi preizkusili, splezali v transportni boks in spoznali delovanje fiksacijskega boksa ter izvedeli, zakaj ga potrebujemo,« obljubljajo.

Sibirska tigra sta pred časom v ljubljanskem živalskem vrtu že domovala, a sta zaradi starosti in bolezni poginila.