V KPL ostali brez plač

V Komunalnem podjetju Ljubljana niso izplačali plač, obljubljajo jih čez deset dni.

Objavljeno
18. september 2012 21.23
M. C., Delo.si
M. C., Delo.si

Neuradno smo izvedeli, da delavci KPL danes niso dobili plač, ker jim jih podjetje ni moglo nakazati. Obljubili so, da bodo denar nakazali čez deset dni.

Isti viri poročajo, da so bili predstavniki Cestnega in Komunalnega podjetja Ljubljana danes na sestanku pri ljubljanskem županu Jankoviću. Zakaj, ta hip še ne vemo. Lahko pa domnevamo, da so šli terjat zapadla plačila za dela, izvedena v Ljubljani za MOL, ali prosit za predujme za prihodnja dela.

Cestno in Komunalno podjetje Ljubljana sta sicer povezani podjetji: CPL d. d. je stoodstotni lastnik KPL d. d. Cestarji se ukvarjajo z gradnjo cest, železniških prog, letališč, rekonstrukcijami, vzdrževanjem cest in zimsko službo; za Direkcijo za ceste vzdržujejo 850 km cest, za MOL in druge občine pa še 500 km občinskih. Komunalci pa skrbijo za ljubljansko infrastrukturo od cest in vodovodov, plinovodov pa do zelenic in parkov ter urbanega pohištva.

KPL slovi kot dobra in uspešna firma, CPL pa malo manj – zato se lahko hitro pojavijo špekulacije o izčrpavanju hčerinske družbe s strani matere.