V Ljubljani se zaključuje festival Igraj se z mano

»S športnimi aktivnostmi se bodo družili vsi tisti, ki so prevečkrat porinjeni na rob družbe.«

Objavljeno
27. september 2013 11.33
Igraj se z mano, festival, delavnice, otroci
Mo. Z., Delo.si, STA
Mo. Z., Delo.si, STA
Ljubljana - Odvil se bo še zadnji dogodek v okviru 7. mednarodnega festivalskega leta Igraj se z mano, ki je namenjen vključevanju oseb s posebnimi potrebami v družbeno življenje. Otroci se bodo na telovadišču Ilirija družili ob športnih aktivnostih in delavnicah, ki jih pripravljajo organizatorji, obiskali pa se jih bodo tudi znani slovenski športniki.

Otroci, mladi in odrasli s posebnimi potrebami in tisti brez bodo z medsebojno igro, športnim sodelovanjem in delavnicami ponovno pokazali, da drugačnost ni ovira za uspehe, sodelovanje, sklepanje prijateljstev in medsebojno pomoč, so zapisali na Zavodu za usposabljanje Janeza Levca in Društvu za kulturo inkluzije, ki dogodek organizirata skupaj s ŠD Narodni dom.

»S športnimi aktivnostmi, igro in sodelovanjem se bodo družili tisti z značilnim razvojem, osebe s posebnimi potrebami in vsi tisti, ki so prevečkrat porinjeni na rob družbe. V igri smo si namreč vsi enaki, hkrati pa je igra odlično sredstvo za zmanjševanje strahu in razblinjanja predsodkov o drugačnosti,« po pisanju STA še dodajajo organizatorji.

Poskrbljeno bo za najmlajše, ki bodo del pastirskih in gibalnih iger ter športnih delavnic, prav tako pa za starejše otroke, ki se bodo pomerili v tekmovanju v nogometu, košarki, balinanju in odbojki. Poleg slovenskih izobraževalnih institucij bodo sodelovale še šole iz Hrvaške, Italije, Finske, Estonije, Latvije in Češke, obiskovalci pa se bodo lahko pomerili in se preizkusili v nacionalnih športih različnih evropskih držav.