V Mostah in Polju dva tedna brez tople vode

Energetika Ljubljana bo jutri v več naseljih prekinila dobavo toplotne energije za pripravo sanitarne vode.

Objavljeno
26. julij 2013 14.29
Ma. J., Ljubljana
Ma. J., Ljubljana

Ljubljana – Energetika Ljubljana bo v ponedeljek prekinila dobavo toplotne energije za pripravo sanitarne tople vode na območju Moste-Polje, in sicer v Štepanjskem naselju, Štepanji vasi, Zgornji Hrušici, v območju med Miklavčevo, Povšetovo in Puterlejevo ulico ter delu Zaloške in Kajuhove ulice.

Prekinitev bo posledica zamenjave glavnega vročevoda in bo trajala do predvidoma 10. avgusta, so sporočili iz javnega podjetja, kjer poudarjajo, da so vzdrževalna dela nujna, saj gre za pripravo vročevodnega omrežja na prihodnjo ogrevalno sezono. Po zamenjavi cevovoda se bodo nadaljevala zaključna gradbena dela za vzpostavitev terena v prvotno stanje - gradbena dela se bodo izvajala do konca meseca avgusta 2013.

Obračunani bodo fiksni stroški

Dobava toplotne energije za pripravo sanitarne tople vode bo prekinjena za objekte, ki so oskrbovani s toplotnih postaj na naslednjih lokacijah: Bilečanska ulica, Dergančeva ulica, Hruševska cesta, Jakčeva cesta, Kamnoseška ulica, Litijska cesta, Marčenkova ulica, Mekinčeva, Moškričeva, Na peči, Novosadska ulica, Nusdorferjeva ulica, Ob mejašu, Ob potoku, Ob Sotočju, Parmska cesta, Povšetova ulica, Prištinska ulica, Skopska ulica, Steletova ulica, Škerjančeva ulica, Štepanjska cesta, Štepanjsko nabrežje, Toplarniška ulica, Ulica Angelce Ocepkove, Ulica bratov Tuma, Ulica miru, Ulica Polonce Čude, Ulica Vide Janežičeve, Ulica Vide Pregarčeve, Zaloška cesta.

Iz Energetike še sporočajo, da bodo odjemalcem v tem obdobju obračunali le "fiksne stroške, "ki so neodvisni od porabe toplote in so vezani na priključno moč". Uporabnike prosijo za razumevanje.