V zameno za hrano do rabljenih oblačil

V humanitarnem centru Rdečega križa na Tržaški cesti bo danes med 15. in 18. uro že 15. Izmenjevalnica.

Objavljeno
19. september 2014 11.53
lvi*izmenjava oblacil
Mo. Z., Delo.si, STA
Mo. Z., Delo.si, STA
Ljubljana − Vsi lahko v zameno za rabljena oblačila, zbrana v centru, prinesejo hrano ali higienske pripomočke, ki jih bodo nato darovali prejemnikom pomoči. Tokrat zbirajo tudi šolske potrebščine. Kot so sporočili z ljubljanskega Rdečega križa, pozivajo vse, naj se udeležijo dogodka ter zamenjajo prehranske izdelke ali higienske pripomočke za »edinstven vintage« kos oblačil oziroma oblačila iz druge roke.

Ker se je začelo novo šolsko leto, bo tokratni dogodek namenjen tudi zbiranju šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin.

Ideja Izmenjevalnice se je oblikovala zaradi velike količine rabljenih oblačil, ki so v humanitarnem centru ostajala, in enoličnosti prehranskih paketov pomoči, so za STA dejali na območnem združenju. Tako do oblačil pride širši krog ljudi, saj si »ceno« pravzaprav postavi vsak sam, v skladu s svojimi zmožnostmi.

Izmenjevalnica je dobrodelni projekt, ki temelji na pošteni menjavi, krepitvi solidarnosti in spoštovanju skupnih vrednot. V prvi vrsti je namenjen mladim, mlajšim odraslim oziroma tistim, ki zaradi okoliščin ne morejo sami poskrbeti zase. Ti lahko enkrat vsak tretji petek v mesecu za simbolično donacijo v obliki hrane ali higienskega pripomočka dobijo v zameno oblačila.