Velinvestment se je sprijaznil s porazom

Pritožbe zoper Maroltovo sodno zmago ni bilo, zato je razsodba pravnomočna, odškodninski spor pa končan.

Objavljeno
23. september 2013 16.29
Marolt
Janez Petkovšek, Ljubljana
Janez Petkovšek, Ljubljana
Ljubljana – Sodba, s katero je ljubljansko okrožno sodišče kot neutemeljeno zavrnilo odškodninsko tožbo Velinvestmenta proti vodji civilne iniciative Za zeleni Vič Slavku Maroltu zaradi domnevne kršitve dobrega imena in ugleda tega podjetja, je pravnomočna.

V podjetju Velinvestment, za katerim stoji Mihael Karner, ki ga ZDA sodno preganjajo zaradi domnevno nezakonite prodaje steroidov, vodi pa ga Uroš Slivnik, v 15-dnevnem roku niso našli dovolj tehtnih argumentov za utemeljitev pritožbe. V pravnem poduku je sodnica Vanja Klavora jasno napisala, »da mora pritožnik posebej paziti, da bo razumljiva in vsebovala vse, da se bo lahko obravnavala«. Če ti pogoji ne bi bili izpolnjeni, pa bi jo sodišče zavrglo, ne da bi pozvalo vložnika, naj jo popravi ali dopolni.

Ker se v Velinvestmentu torej niso odločili za nadaljevanje spora, Maroltu ne bo treba plačati 21.000 evrov zahtevane odškodnine z zamudnimi obrestmi in stroškov tožeče stranke s postopkom, temveč bo moralo tožeče podjetje njemu plačati 1281 evrov za stroške postopka.

Vodja iniciative, ki se je uspešno obranil Velinvestmentovih očitkov, da je blatil njihov ugled s tem, ko je dejal, da sta podjetji Nipl in Velinvestment le poštna nabiralnika, poseg v gozd na območju Tovila na Viču pa označil za ekološki terorizem, ekološko barbarstvo in vandalizem, se bo tako lahko še naprej javno boril proti načrtu, da bi na 2,4 hektara velikem območju nekdanje tovarne Tovil zgradili stanovanjsko naselje Urbana oaza.