Veselijo se prenovljenega igrišča ob šoli

Francoska igrala je v celoti financirala občina, prenavljajo tudi telovadnico.

Objavljeno
23. september 2013 17.44
Andreja Žibret, Ljubljana
Andreja Žibret, Ljubljana
Ljubljana – Učenci nižjih razredov OŠ Poljane se bodo kmalu lahko igrali na novem igrišču ob šoli. To je v glavnem končano, nagaja le vreme, da bi ga lahko dokončno pospravili, uredili in posejali še dodatno travo, pravi ravnatelj Žarko Tomšič.

Novo igrišče z lepimi francoskimi igrali, za katera je šola prejela elaborat s certifikatom, je stalo 73.000 evrov, v celoti pa ga je plačala občina. Igrala so iz kakovostnega zaščitenega lesa, kovinskih delov in deloma iz umetne mase. Čez leto dni bo podjetje Modro, ki je skupaj s francoskim Proludicom priskrbelo igrala, ta temeljito pregledalo in po potrebi popravilo. Za upravljanje z njimi pa je posebej usposobljen tudi hišnik.

Šolarji bodo nove pridobitve še posebej veseli, ker je bila šola dve leti brez zunanjega igrišča, kajti stara igrala so morali zaradi dotrajanosti odstraniti. V tem času so si pomagali na različne načine, imeli so peskovnik, za igranje nogometa pa so uporabljali zelenico. Pod starimi igrali je bila trava, ki pa so jo hitro poteptali in nastalo je blato. Pod novimi igrali so uredili drenažo s peskom, tako da voda lahko odteka, je razložil ravnatelj.

Nad urejanjem igrišča se je sicer pritožila starejša gospa, ki je menila, da uničujejo zelenice, saj se otroci, tako kot se je njena generacija, lahko igrajo na travi. Vendar ravnatelj pravi, da so kljub posegu veliko trave obdržali. Novo igrišče bi morali graditi že lani, a je njihov projekt izpadel iz mestnega proračuna, nato je bil na seznam uvrščen letos. Enaka igrala imajo na OŠ Brod, zunanja šolska igrišča pa so prenovljena tudi na OŠ Kašelj in OŠ Polje.

Kmalu obnovljena še telovadnica

Na OŠ Poljane od letošnje pomladi obnavljajo tudi telovadnico, ki ni bila obnovljena šestdeset let, odkar stoji zgradba. Šolarji so v stari telovadnici vseeno telovadili, parket in orodje pa so popravljali sproti. Prenova bo predvidoma končana do novembra. Stala bo 250.000 evrov, denar pa je že zagotovljen v letošnjem občinskem proračunu, pravi ravnatelj.