Vitezi vkorakali v Ljubljano

Srednjeveški dnevi: Tradicionalno, že 14. prireditev z bogatim programom, lahko obiščete še jutri.

Objavljeno
28. september 2013 20.30
vitezi
Ju. P., kronika
Ju. P., kronika
Ljubljana - Še jutri lahko zavijete na tradicionalne, že 14. Srednjeveške dni v Ljubljani, ki jih pripravlja Mini teater. Čaka vas mečevanje, postavitev viteškega tabora in organizacija družabnih iger, manjkala pa ne bosta niti srednjeveška glasba in ples.

Tudi letos so v Ljubljani, na lokacijah od Križevniške ulice do Magistrata, Tromostovja in Prešernovega trga ter Kongresnega trga in Trga francoske revolucije, pozornost pritegnili srednjeveški plemiči, dame, vitezi in metalci zastav. Na srednjeveških dnevih, ki so se začeli v petek, so v programu z več kot 200 nastopajočimi uživali vsi ljubitelji srednjega veka.

V petek zvečer so na Trgu Francoske revolucije tako že nastopili viteška skupina Markus, ansambel Rattus Rattus in srednjeveški plesalci Vere Gratia s Češke.

Danes so obiskovalci lahko obiskali srednjeveško tržnico z različnimi srednjeveškimi obrtniki, veliko srednjeveško povorko po Ljubljani vseh nastopajočih na letošnjih srednjeveških dnevih ter povorko z zastavami skupin Grupo Storico Castiglion In Sbandieratori Di Subbano in uživali v nastopu plesne skupine Celestina. Potekale so tudi ustvarjalne delavnice pri kovaču, mizarju, klobučarju, pletilji in šivilji, prisluhnili pa so tudi zgodbam iz preteklosti in starim glasbilom in še mnogo več.

Jutri se srednjeveški dnevi ob 10. uri končujejo s povorko skupin Grupo Storico Castiglion In Sbandieratori Di Subbano iz Italije.