Z območja Ljubljane odpeljali več tisoč kubičnih metrov vejevja

Na delu je osem ekip, ki so trenutno na območju Viča, Murgel in Šiške, nato sledi Bežigrad.

Objavljeno
04. marec 2014 15.14
Tekači, rekreativci, posledice žleda, podrto drevje
Mo. Z., Delo.si, STA
Mo. Z., Delo.si, STA
Ljubljana − V okviru sanacije škode po vremenski ujmi so na območju ljubljanske občine doslej odstranili 13.500 kubičnih metrov vejevja in 500 kubičnih metrov hlodovine, hlodi v gozdovih pa na odvoz še čakajo. Na delu je osem ekip, ki so trenutno na območju Viča, Murgel in Šiške, nato pa sledi Bežigrad. Središče mesta je že očiščeno.

Park Tivoli bodo ekipe očistile ta teden, večina poti na Grajski grič pa je z izjemo Študentske poti že urejenih, je po pisanju STA povedal vodja občinskega oddelka za gospodarske dejavnosti in promet David Polutnik. Po njegovih besedah so ekipe začele sproščati tudi poti na Rožniku.

Sanacija škode na urbanem območju ljubljanske občine bo predvidoma končana do sredine aprila, grajski hrib bodo očistili do maja, parkovni gozd pa do konca jeseni. V okviru sanacije bodo na novo zasadili od 170 do 200 dreves ter s tem nadomestili tista, ki jih je žled popolnoma uničil. Odpravljajo tudi napake na javni razsvetljavi, in sicer so doslej izvedli 80 odstotkov del.

Polutnik je občane ponovno pozval, naj spremljajo terminski načrt čiščenja in takrat, ko bodo ekipe v njihovi okolici, odložijo obrezane veje na pločnik ali drugo javno površino. Porezano drevje lahko občani sicer tudi sami odpeljejo v zbirne centre na Barju in Povšetovi ulici ter na deponije podjetij Tisa ter Hoja.