Za najem lokala na Špici se potegujeta dva tekmeca

Ker sta Creans in NetFokus predlagala skoraj enaki najemnini, bo odločal program.

Objavljeno
24. julij 2014 14.34
sipic/Špica/Ljubljanica
Janez Petkovšek, Ljubljana
Janez Petkovšek, Ljubljana

Ljubljana – Na mestni razpis za najem gostinskega paviljona, balinišča in sanitarij na Špici sta se prijavila dva ponudnika (neuspešno ga iščejo že od oktobra leta 2010). To sta ljubljanski podjetji Creans in NetFokus, ki sta oddali popolni ponudbi.

Komisija za izbor najboljšega ponudnika, ki je zaradi nepopolne ponudbe konec maja morala zavrniti edinega ponudnika za najem Špice in 6. junija ponoviti razpis, je tokrat prejela dve popolni ponudbi, ki vsebujeta več strani dolga programa svoje gostinske in kulturno-zabavne ponudbe.

Obe pa ponujata skoraj enaki mesečni najemnini. Podjetje NetFokus, digitalni marketing, je tako pripravljeno plačevati 1430 evrov (v to niso všteti obratovalni stroški in stroški vlaganja v postavitev in opremo gostinskega paviljona) oziroma izhodiščno ceno, ki jo je postavila MOL.

To pa je 50 evrov manj, kot je ponudilo podjetje Creans. Zadnje je poleg referenc in programa priložilo še sporazum o sodelovanju z Biotehniškim izobraževalnim centrom in gostinskim podjetjem Kaval Group.

Ponujena mesečna najemnina predstavlja polovico možnih točk, zato lahko o zmagovalcu odloča gostinska in kulturna ponudba, ki prinašata preostalo polovico točk.

O odločitvi bosta kandidata seznanjena v 15 dneh. Če bo razlika med njima premajhna, pa ju lahko pozovejo k oddaji nove ponudbe, pokliče na pogajanja ali pa med njima opravi javno dražbo.