Zapornic v BS3 med Eurobasketom ne bo?

Potem ko so stanovalce že obvestili, da bodo zapornice delovale, so si na MOL zaradi odziva koordinacijskega odbora premislili.

Objavljeno
28. avgust 2013 18.31
Zapornice v BS3 Ljubljana 6. avgust 2013
Maša Jesenšek, Ljubljana
Maša Jesenšek, Ljubljana

Ljubljana - Mestna občina Ljubljana in javno podjetje LPT ne bosta izvajala nobenih aktivnosti v soseski BS3, dokler koordinacijski odbor BS3 z etažnimi lastniki in upravniki ne izbere upravnika, ki bo upravljal s sistemom zapornic, in ne doseže dogovora o pravilih delovanja sistema parkiranja.

To so danes sporočili z ljubljanske občine, kar bržkone pomeni, da zapornic med evropskim prvenstvom v košarki, ko se v okolici bežigrajske soseske BS3 pričakuje povečan promet, ne bodo delovale.

Sporočilo z občine je prišlo potem, ko je koordinacijski odbor stanovalce že obvestil, da bodo zapornice med 1. in 22. septembrom spet delovale. Da bo občina v tem času zapornice ponovno namestila, so z MOL koordinacijski odbor obvestili 19. avgusta.

Hkrati so jih obvestili, da bo uvoz v sosesko oziroma odpiranje zapornic omogočen s karticami, ki so jih stanovalci  prejeli leta 2011, ter da bo LPT na podlagi videonadzora zagotavljal uvoz v sosesko za intervencijska vozila in za vozila podjetij, ki bodo na tem območju opravljala gospodarske javne službe. 

Koordinacijski odbor skeptičen nad rešitvijo

A koordinacijski odbor nad tako odločitvijo ni bil navdušen. Član odbora Zore Lukin je za STA povedal, da gre za enostransko odločitev občine, ki ni usklajena s koordinacijskim odborom soseske in nima podlage v dosedanjih dogovorih.

Po besedah Lukina bi lahko ob predlagani rešitvi nastale težave, ker uporabniki ne bodo imeli telefonske podpore, novi stanovalci, ki so se v sosesko priselili v zadnjem letu, pa nimajo kartic za zapornice in jih do 1. septembra ne bodo mogli pridobiti. Člani odbora so v pisnem stališču še opozorili, da MOL le rešuje trenutno situacijo, povezano z evropskim prvenstvom v košarki, pri tem pa dolgoročno popolnoma ignorira stanje, ki bi ga morala zaradi objektivnih dejavnikov aktivno reševati v prid lastnikov in stanovalcev.

Občina obžaluje

Dopis so poslali tudi na občino, kjer so se odzvali: "Žal nam je, da so člani KO BS3 na tak način razumeli pripravljenost MOL, da v času prvenstva skuša preprečiti morebitni prometni kaos v naselju, zato smo bili prisiljeni sprejeti odločitev, da dokler KO BS3 z etažnimi lastniki in upravniki ne izbere upravnika, ki bo upravljal s sistemom zapornic, in ne doseže dogovora o pravilih delovanja sistema parkiranja, MOL in JP LPT, d.o.o. ne bosta izvajala nobenih aktivnosti v soseski BS3.