Že druga ljubljanska lekarna v Logatcu

Lekarna Ljubljana je v tem kraju odprla še manjšo enoto, lekarno Sončni log.

Objavljeno
06. marec 2018 22.05
A. Ž.
A. Ž.
Ljubljana – Lekarna Ljubljana je razširila svojo mrežo, na začetku meseca je v Logatcu odprla že drugo, manjšo enoto in jo po naselju, kamor je umeščena, poimenovala lekarna Sončni log. Skupna vrednost investicije je bila 240.000 evrov brez davka.

Kot pravijo v LL, so s tem prisluhnili potrebam občanov logaške občine s hitro rastočim prebivalstvom. To je sicer že 51. enota tega največjega lekarniškega javnega zavoda v Sloveniji po številu enot in strokovnih sodelavcev. Odprta je vsak dan od ponedeljka do petka od 8. do 20. ure.

V njej sta zaposleni dve magistri farmacije, ki strankam zagotavljata strokovno izdajo zdravil na recept in brez ter jim strokovno svetujeta.   Z odprtjem druge, manjše enote Lekarna Ljubljana v naselju Sončni log bodo imeli številni občani lekarno v neposredni bližini, drugi pa večjo možnost izbire, poudarja logaški župan Berto Menard.

Zaradi strateške lege nove enote, ki stoji ob cesti in povezuje okoliške kraje z avtocestnim priključkom, se bodo v njej gotovo z veseljem ustavili tudi vsi tisti, ki vsak dan odhajajo na delo v Ljubljano, je prepričan. Lekarna Ljubljana je ob tej priložnosti namenila po tisoč evrov donacije petim lokalnim organizacijam: Karitasu, kulturnemu društvu Pihalni orkester, kulturnemu športnemu društvu Trate, tekaško-smučarskemu klubu in modelarsko-maketarskemu klubu. Še ta mesec načrtuje odpreti tudi novo enoto v Grosuplju.