Zelena luč za novi gimnastični center

Občina se je odločila, da novega objekta ne bodo poimenovali po Miru Cerarju st., Aljažu Peganu in Mitji Petkovšku.

Objavljeno
18. november 2015 18.35
Nacionalni gimnastični center Cerar, Pegan, Petkovšek.Na sliki zunanjost. Ljubljana,16, 10,2015.[Petkovšek,Pegan,gimnastika]
Ma. J., Ljubljana
Ma. J., Ljubljana

Ljubljana – Nova gimnastična dvorana na Viču že ima pravnomočno uporabno dovoljenje in tako le še čaka na uradno odprtje, sporočajo iz zavoda Šport Ljubljana. To bo, kot smo poročali že pred časom, prihodnji petek.

Na ta dan, 27. novembra, bo minilo tudi natančno deset let, odkar sta naša telovadca Aljaž Pegan in Mitja Petkovšek v Melbournu osvojila naslova svetovnih prvakov na drogu in bradlji. Po takratnem slavju so se še okrepile obljube gimnastični zvezi o pomoči pri gradnji objekta, ki se po desetih letih (oziroma enajstih mesecih od začetka gradnje) vendarle udejanjajo.

Kljub slovesni obletnici objekt, ki bo zagotavljal bistveno boljše pogoje za trening slovenskih telovadcev, ne bo poimenovan po obeh telovadcih, ki sta zdaj že v športnem pokoju, ter njunemu predhodniku Miru Cerarju, kot se je v zadnjih letih ves čas govorilo in pisalo. Mestna občina Ljubljana, ki je pred dvema letoma od gimnastične zveze prevzela investitorstvo in je gradnjo dvorane financirala z lastnimi in evropskimi sredstvi, se je namreč odločila, da bo objekt poimenovala preprosto – Gimnastični center Ljubljana. Po naših informacijah so imeli dvome o poimenovanju objektov po živih, bodo pa uspehi naših najboljših gimnastičarjev ovekovečeni v notranjosti objekta.