Župan Janković mora spet obiskati NPU

Zaradi prodaje zemljišča na Vojkovi cesti ga je ovadilo podjetje Tritonis.

Objavljeno
17. september 2013 17.23
iza parkirišče
Nina Krajčinović, Ljubljana
Nina Krajčinović, Ljubljana
Ljubljana – »Prejel sem vabilo na pogovor na Nacionalni preiskovalni urad, res je,« je na včerajšnji redni tiskovni konferenci potrdil ljubljanski župan Zoran Janković. Ovadilo ga je podjetje Tritonis.

To podjetje je namreč leta 2009 na javni dražbi od občine kupilo zemljišče ob Vojkovi cesti v Ljubljani. Za 1356 kvadratnih metrov parkirišča in 292 kvadratnih metrov veliko zelenico je podjetje odštelo dober milijon evrov z namenom izgradnje garažne hiše s poslovnimi prostori. Zapletlo pa se je pri pridobivanju gradbenega dovoljenja, saj je več družb iz bližnjih stavb z dokumenti dokazovalo, da imajo pravico do uporabe zemljišča.

Podjetje tako ni moglo pridobiti gradbenega dovoljenja, zaradi domnevne prevare pa je zahtevalo vrnitev kupnine, vložilo odškodninske tožbe in kazensko ovadilo Jankovića in še »enga od uslužbencev mestne občine,« je povedal župan. Verjetno gre za Mirana Gajška. Damjan Bremec, direktor Tritonisa je prepričan, da jim je Mestne občina Ljubljana prodala zemljišče, s katerim ne bi smela razpolagati. »Prihodnji teden bomo šli tja in kriminalistom pojasnili svojo plat zgodbe,« pa je še povedal župan.

Brez nadzora nad taksisti

Janković je sicer še potrdil, da mestni inšpektorji niso v času eurobasketa izvedli nobenega nadzora nad delom taksistov, glede občinskega odloka o delovanju zelenih taksijev pa je predvidel, da naj bi ga imeli pripravljenega do novega leta. Dodal je še, da se zdi, da se mestni taksisti niti med seboj ne morejo dogovoriti, kaj vse bi želeli dati v odlok.