Županski kandidat SDS Damjanovič si želi, da Ljubljana zacveti

Sam se je, kot pravi, vedno distanciral »od ideoloških sponk, ki naj bi jih nekateri nosili na svojih plečih«.

Objavljeno
04. september 2014 15.19
S. P., Delo.si, STA
S. P., Delo.si, STA
Ljubljana − Najlepšemu mestu na svetu kljub vsemu nekaj manjka, pravi direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič, ki se v boj za županski stolček prestolnice podaja kot neodvisni kandidat. Želi si, da Ljubljana zacveti in postane kulturni center Evrope. Če ne bi bil prepričan, da je Zoran Janković premagljiv, pa ne bi kandidiral, poudarja.

Kot je na današnji razglasitvi županske kandidature dejal Damjanovič, Ljubljani manjka vsebina, ki jo je izgubila zaradi družbeno-ekonomskih in političnih razmer: »To je bil center Slovenije. Mi si želimo iti korak naprej in si želimo, da bi tudi Ljubljana postala kulturni center Evrope.«

V 18 dneh do 2120 podpisov

Da so na pravi poti, po njegovem mnenju priča dejstvo, da so »v pičlih 18 dneh« zbrali dovolj, 2120 podpisov, ki jih bo na upravno enoto vložil danes.

Damjanovič se je dotaknil tudi tega, da je član SDS, in povedal, da so v strankah ljudje z lastnimi prepričanji, da uveljavljajo interese v dobro družbe. Sam se je, kot pravi, vedno distanciral »od ideoloških sponk, ki naj bi jih nekateri nosili na svojih plečih«. Če bo postal župan, pa obljublja prizadevanje za veliko koalicijo v mestnem svetu.

Damjanovič z Jankovićem nima »nekih slabih izkušenj«

O preostalih kandidatih Damjanovič razmišlja kot o konstruktivni konkurenci. Kot je poudaril, v kampanji namerava delovati izključno s svojim programom in vizijo. »Ne mislim se ukvarjati s preteklostjo ali soditi nekomu za njegova dejanja, za kar nisem poklican. S tem naj se ukvarjajo tiste službe, ki jih plačujemo davkoplačevalci in od katerih pričakujemo, da opravijo svoje delo,« je dodal.

Na volitvah je njegov cilj »priti na ciljno črto«, predvideva pa, da bo trajalo do 19. oktobra, torej drugega kroga. Pri tem je Damjanovič spregovoril tudi o aktualnem županu Ljubljane Jankoviću, s katerim osebno sicer nima »nekih slabih izkušenj«. A če ne bi bil prepričan, da je Janković premagljiv, ne bi kandidiral, je še pojasnil.