Andrej Čas noče odigrati le »epizodne vloge«

Župan Mestne občine Slovenj Gradec po še en mandat, stavi na razvojne projekte. »Občina je v dobri kondiciji«.

Objavljeno
13. september 2014 00.29
Mateja Celin, Slovenj Gradec
Mateja Celin, Slovenj Gradec
Slovenj Gradec – Kandidat za drugi županski mandat v Mestni občini Slovenj Gradec Andrej Čas meni, da bo županovanje v novi finančni perspektivi lažje ter da je občina iz »nezavidljivega stanja« prevelike zadolženosti in »ujetosti v nepremišljene projekte« pod njegovim vodstvom zdaj na dobri poti za uspešno črpanje evropskih sredstev.

Čas pravi, da s ponovno kandidaturo uresničuje predvolilno obljubo iz 2012, ko je rekel, da ne misli »odigrati samo epizodne vloge do naslednjih volitev«. »V svojem kratkem mandatu sem pridobil nova znanja in izkušnje. Ni mi težko priznati, da so bile tudi kakšne napake, ki pa so dobra šola za delo naprej.«

Poudarja, da je bila občina ob odhodu njegovega predhodnika Zanoškarja v nezavidljivem stanju, »zadolžena do zakonske meje, številni projekti so bili slabo pripravljeni in jih je bilo treba dokončati, v nekatere nepremišljene naložbe pa so bili ujeti milijoni občinskih sredstev, kar je onemogočalo nove naložbe«.

Če bo izvoljen, namerava izpeljati urbano prenovo mesta in naselij, revitalizirati industrijsko cono okrog Nove opreme in graditi stanovanja za mlade. Projekt term namerava oživiti in precej spremeniti.

»Želim izboljšati bivalni standard, povečati domačo porabo in privabiti turiste ter s tem ustvariti nova delovna mesta. Upam le, da mi preveč energije ne bodo pobrali udarci pod pasom, neutemeljene anonimke in podobne neumnosti, ki jih nekateri očitno uporabljajo za artikulirane cilje.« Očitek Zanoškarja, da je občina pod njegovim vodstvom razglašen orkester, je Čas komentiral: »To mi očita nekdo, ki je ta orkester sam sestavil in deset let vodil. Mogoče je res kdo v orkestru 'zafušal' – ker je gledal dirigenta iz publike.«