Čelanu na Ptuju kaže čedalje slabše

Mirana Senčarja so po njegovih besedah že podprli županski kandidati, ki se niso prebili v drugi krog.

Objavljeno
10. oktober 2014 15.17
fmi-Sencar
Franc Milošič, Ptuj
Franc Milošič, Ptuj
Ptuj − Kandidata za ptujskega župana v drugem krogu pleteta svoji koaliciji in zbirata politično podporo na vseh možnih straneh. Danes je svojo politično moč na tiskovni konferenci razkazal Miran Senčar (Lista ZA Ptuj), v ponedeljek jo bo še Štefan Čelan (Lista župana Štefana Čelana).

Mirana Senčarja so po njegovih besedah že podprli županski kandidati, ki se niso prebili v drugi krog: Vlasta Stojak (SD), ki je bila v prvem krogu uvrščena na tretje mesto, nestrankarski kandidat Robert Šegula in Miran Šic (Humana Slovenija). Podporo pa mu je sporočil tudi nekdanji ptujski župan Miroslav Luci, in to v imenu celotnega izvršnega odbora ptujske podružnice SDS.

Miran Senčar je v prvem krogu dobil en sam glas volivcev več od aktualnega župana Štefana Čelana. Župan Štefan Čelan pa nam je povedal, da bo svojo programsko koalicijo predstavil v ponedeljek. V njej pa bodo stranke Nova Slovenija in Slovenska ljudska stranka, Zavezništvo Alenke Bratušek, Zeleni Slovenije in dve listi volivcev.

Koga bosta podprli SMC in Desus

Prav tako naj bi Čelana odkrito podprla še dva kandidata za župana, ki sta končala volitve v prvem krogu. Tako ga bo podprl Peter Pribožič, ki je kandidiral na listi NSi, pa tudi Darja Galun, četrtouvrščena v prvem županskem krogu, ki sta jo podpirali SLS in SDS. Evropski poslanec Lojze Peterle pa je menda svojo podporo tudi pisno
sporočil Miranu Senčarju.

Tako ostaja odprto le še vprašanje, koga bosta podprla SMC in Desus. V 29-članskem ptujskem občinskem svetu imata oba zagotovljena po dva sedeža. Lista Mirana Senčarja jih je dobila kar osem, lista Štefana Čelana pa šest. Če samo SD in SDS podpreta Senčarja, ima skupaj s svojo listo v ptujskem občinskem svetu že prevladujočih 15 glasov.

Za nameček pa je že dobil neomajno podporo SD, ki imajo v novem svetu tri svetnike. Dve listi iz Čelanove koalicije, SLS in NSi pa imajo vsaka po enega svetnika, kar je s Čelanovo listo še vedno le dobra tretjina v novem občinskem svetu.