Iz SDS izstopili člani trebanjskega občinskega odbora stranke

21 članom je vodstvo SDS menda onemogočilo vložitev svetniške kandidatne liste za lokalne volitve.

Objavljeno
15. september 2014 16.17
Posodobljeno
15. september 2014 16.31
jer NK, strokovni svet SDS
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA

Trebnje -  21 članov občinskega odbora SDS Trebnje je danes izstopilo iz stranke. Kot razlog so navedli njihovo neupoštevanje pri vložitvi svetniške kandidatne liste v trebanjski občini.

V SDS pa so za STA pojasnili, da je stranka skladno s statutom, volilnimi pravili in zakonom vložila listo kandidatov, ki so sposobni delovati v duhu stranke.

Iz že nekdanjega trebanjskega odbora SDS so sporočili, da jim je bila - kljub temu, da so bili ekipa delovnih in prizadevnih članov stranke - onemogočena vložitev svetniške kandidatne liste za lokalne volitve.

Ker imajo izkušnje in znanje ter so verjeli v program stranke in delovali v korist lokalnega okolja, pa je to zmotilo nekatere vodilne v SDS in strankino vodstvo regije, ki je v zadnjem trenutku vložilo kandidatno listo, sestavljeno iz drugih članov, so dodali.

Z novimi kandidati se ne morejo poistovetiti, ker ne predstavljajo njihovih vrednot in jih ne podpirajo. Hkrati pa protestno izstopajo iz stranke, ki po njihovem mnenju omogoča in podpira kršenje lastnih pravil in 51. člena zakona o lokalnih volitvah, so še zapisali.

Nekdanji v. d. predsednika trebanjskega odbora SDS Marjan Koželj je za STA pojasnil, da so trije člani odbora, ki jih je trebanjski izvršilni odbor zaradi njihove nedelavnosti nedavno izključil, s pomočjo tajništva SDS v Ljubljani začeli delovati na lastno pest, hkrati pa so zrušili njihovo kandidatno listo in brez njihove vednosti sestavili novo.

Kot je sporočila služba za odnose z javnostmi SDS, je stranka vložila »dobro listo kandidatov, ki so sposobni v duhu vrednot in programa SDS, ki jih povezuje, storiti mnogo koristnega za Občino Trebnje«. V SDS so tudi prepričani, da jim bodo trebanjski volivci namenili večinsko podporo.