Kandidatka SMC tudi na listi SD

Odbor SMC se na odločitev občinske volilne komisije, da zavrne njihovo listo, ne bo pritožil.

Objavljeno
22. september 2014 15.57
vidic/podpis koalicijskega sporazuma
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA

Škofja Loka − Škofjeloški odbor SMC se na zavrnitev njihove kandidatne liste za občinski svet v eni od štirih volilnih enot ne bo pritožil. V stranki so namreč ugotovili, da je bila odločitev komisije pravilna. Ta je bila primorana zavrniti listo, ko so odkrili, da je ena izmed kandidatk SMC tudi na listi SD.

Kot je za STA pojasnil vodja volilne kampanje SMC v Škofji Loki Marko Breznik, so ta konec tedna z občinsko volilno komisijo še enkrat pogledali vse možnosti in ugotovili, da formalnopravno ne morejo ničesar storiti. Zato se stranka ne bo pritožila na upravno sodišče, saj je bila odločitev občinske volilne komisije brez dvoma pravilna.

Je pa še posebej za novo stranko velik hendikep, da se ne bo mogla potegovati za mesta v občinskem svetu na območju krajevnih skupnosti Log, Zminec in Škofja Loka mesto. Komisija je namreč zavrnila kandidatno listo stranke v drugi volilni enoti, ker po izločitvi kandidatke, ki je hkrati kandidirala tudi na listi SD, lista ni več izpolnjevala ženske kvote.

Težave tudi na Jesenicah

S pritožbami pa se še vedno ukvarjajo na Jesenicah, kjer naj SMC na zbor lokalne organizacije stranke, na katerem so določali kandidate, ne bi povabila nekaterih članov. Zato sta bili vloženi pritožbi na kandidata za župana SMC in na kandidatno listo za občinski svet. Občinska volilna komisija je pritožbi zavrnila in potrdila kandidaturi, zadeva pa je znova na upravnem sodišču.

Kot je za STA povedal tajnik jeseniške volilne komisije Vitomir Pretnar, so v nedeljo sodišču posredovali še dodatno dokumentacijo, dokončno odločitev sodišča pa pričakujejo danes ali v torek.