»Ljudski« Zanoškar bo poskusil še četrtič

Upokojeni Zanoškar spet kandidira za župana Slovenj Gradca, občino bi vodil s pomočjo koalicije strank in list.

Objavljeno
11. september 2014 11.10
Mateja Celin, Slovenj Gradec
Mateja Celin, Slovenj Gradec
Slovenj Gradec – Nekdanji župan in poslanec PS Matjaž Zanoškar hoče po dveletnem premoru še četrtič prevzeti krmilo v Mestni občini Slovenj Gradec, za katero trdi, da je v zadnjih dveh letih stagnirala. Obljublja poklicno županstvo za nepoklicno plačo in dolgoročno razvojno strategijo s poudarkom na uspešnejšem pridobivanju evropskih sredstev za ponovni investicijski zagon.

Zanoškar tudi v četrto kandidira kot neodvisni kandidat s podporo volivcev in zase trdi, da je »ljudski župan«, kljub temu pa bo poskušal pridobiti podporo strank in neodvisnih list ter na podlagi stičnih točk sestaviti programsko koalicijo. Napoveduje, da namerava dokončati zamrle projekte: glasbeno šolo, poslovno cono Ozare, zgraditi novo industrijske cono, dokončati severozahodno obvoznico in razširiti dom starostnikov. Pri projektu term namerava vztrajati in napoveduje: »Če bom župan, se bomo v štirih letih kopali v termalni vodi.« Enako obljubo je dal že ob zadnji kandidaturi, sedanjega župana in tekmeca Andreja Časa z ekipo pa je označil za nespreten in razglašen orkester.

Obljublja transparentno vodenje občine, glede omajanega zaupanja volivcev zaradi korupcijske afere z zaposlitvijo sina pa odgovarja, da sam nikoli ni bil v kazenskem postopku in da so »verjetno zelo redki ljudje, ki so bili na takšnih funkcijah in niso bili še v nobenem kazenskem postopku.«

Če bo izvoljen, se namerava odpovedati razliki do plače za poklicno županovanje in jo nameniti za dobrodelnost.