Zaplet pri kandidatu za celjskega župana SMC

Kandidat Urban Golež šele od petka.

Objavljeno
15. september 2014 18.22
Posodobljeno
15. september 2014 21.00
Brane Piano, Celje
Brane Piano, Celje
Celje – Ne samo, da celjska volilna komisija v sredo zvečer ni želela novinarjem razkriti, koliko veljavnih kandidatur za župana Celja so prejeli – komisija tega niti sama ni natančno vedela. Šele v petek popoldne se je namreč razjasnilo, da SMC za župana kandidira Urbana Goleža.

Primož Pogelšek
, predsednik mestnega odbora SMC, je danes pojasnil zaplet. Golež, sicer vodja ene izmed poslovalnic Banke Celje, je s kandidaturo soglašal in potrdili so jo mestni odbor, stranka v Ljubljani in volilna konferenca celjskega odbora. »Zapisnik s kandidaturami za župana in za mestni svet smo v roku oddali volilni komisiji, potem pa se je zapletlo,« je povedal Pogelšek.

Golež je začel razmišljati, da bi kandidaturo umaknil. S soprogo sta pričakovala drugega otroka in v soboto se jima je rodil sin, obenem pa je Golež prejel nove izvide o prirojeni zdravstveni napaki, ki jo bo moral odpraviti z manjšim posegom. Ko je stranka pri občinski volilni komisiji ugotovila, da Golež kandidature ne more preklicati, če pa bi jo želela umakniti stranka, bi morala spet sklicati organe stranke, se je Golež odločil, da nadaljuje s kampanjo.

»Tolmačenje, da lahko kandidaturo umakne le tisti, ki jo je vložil, je prejela tudi občinska volilna komisija, zato gremo z Urbanom Goležem naprej na volitve,« je dejal Pogelšek.

Golež, poleg katerega za župana Celja kandidirajo še Bojan Šrot (SLS), Stane Rozman (SD), Miloš Rovšnik (SDS) in Aleš Metličar (GZS) se bo jutri medijem prvič predstavil na tiskovni konferenci v kavarni Miško Knjižko. V svojem volilnem programu, ki ga objavlja na družabni spletni strani, se v Celju zavzema za zdravo gospodarstvo, okolje in družbo. Kaže, da ga od kandidature ni odvrnilo dejstvo, da je njegov protikandidat in sedanji župan Bojan Šrot tudi član nadzornega sveta Banke Celje, kjer je Golež zaposlen.