NSi bo razmislila o podpori županskemu kandidatu Damjanoviču

Kucler Dolinarjeva si želi konkretne in dobre Damjanovičeve predstavitve, nato pa se bo mestni odbor NSi odločil o podpori.

Objavljeno
15. september 2014 17.49
S. P., Delo.si, STA
S. P., Delo.si, STA
Ljubljana − Ljubljanska NSi, ki v prestolnici tokrat nima svojega županskega kandidata, se bo v prihodnjih dneh o podpori kandidaturi pogovarjala z neodvisnim kandidatom Damjanom Damjanovičem. Nosilka liste NSi Ljubljana Mojca Kucler Dolinar meni, da se je kampanje lotil resno. Prepričana pa je tudi, da je dosedanji župan Zoran Janković premagljiv.

Kucler Dolinarjeva je na današnji novinarski konferenci spomnila, da sta pomladni stranki SDS in NSi na zadnjih lokalnih volitvah v Ljubljani nastopili s skupnim kandidatom za župana, vendar s strankarskim kandidatom niso dosegli želenega cilja. Zato bo NSi na tokratnih volitvah razmislila o podpori kandidatu, ki bo kandidiral s podporo volivcev.

Za zdaj imajo Damjanovičev predlog za predstavitev, je pojasnila Kucler Dolinarjeva. Želi si konkretne in dobre Damjanovičeve predstavitve, nakar se bo mestni odbor NSi odločil o podpori.

Prazne občinske prostore bi oddali podjetnikom

Kucler Dolinarjeva je tudi opozorila na visoko zadolženost ljubljanske občine in poudarila, da je treba uravnotežiti mestni proračun in določiti prioritete. NSi izpostavlja infrastrukturne projekte.

Tako se med drugim zavzema za gradnjo mestnega tramvaja, v prvih nekaj letih za progo od Črnuč do Dolgega mosta. Ta del proge bi bil po ocenah mestnega svetnika NSi Antona Kranjca in podpredsednika NSi Aleša Hojsa izvedljiv v nekaj letih, celoten projekt pa v desetih letih.

Kucler Dolinarjeva je izpostavila še predlog NSi, da je treba prazne prostore, ki so v lasti občine, oddati podjetnikom in se jim približati še z drugimi ukrepi. Visoko nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča je po njenem mnenju eden od razlogov, da Ljubljana postaja vse manj privlačna za tuje vlagatelje.

V NSi med prioritetami poudarjajo tudi skrb za mlade. Zavzemajo se še za to, da bi občina površine po mestnih četrteh namenila zbiranju tistih, ki bi želeli darovati predmete, ki jih ne potrebujejo več.