Pokojni kandidat SDS v Škofji Loki prejel 272 glasov

Martin Habjan, ki je bil včeraj izvoljen v škofjeloški občinski svet, je preminil nekaj dni pred volitvami.

Objavljeno
06. oktober 2014 15.13
Marjana Hanc , Kranj
Marjana Hanc , Kranj

Škofja Loka − V Škofji Loki se dan po volitvah sprašujejo, kako je mogoče, da je na glasovnici za županske volitve ostalo tudi ime pokojnega Martina Habjana. Prejel je 272 glasov.

Pokojni je bil izvoljen v škofjeloški občinski svet kot prvi na listi SDS v volilni enoti 2. Stranka je tam dobila 15,17 odstotka glasov oziroma en mandat.

Po dosegljivih informacijah je kandidat SDS Martin Habjan (bil je upokojen, po izobrazbi univerziteni diplomirani sociolog, širiši javnosti znan kot dolgoletni direktor Doma upokojencev Kranj in občinski svetnik) zaradi hude bolezni od kandidature odstopil v petek, 26. septembra. Njegov pogreb je bil v soboto, 4. oktobra, torej dan pred volitvami.
Odgovora občinske volilne komisije o tem, ali se res ni dalo karkoli ukreniti oziroma na samem volišču označiti, da za kandidata SDS ni mogoče glasovati, še nismo prejeli.

V Škofji Loki se je potegovalo za županski stol skupaj s pokojnim osem kandidatov. Sedanjemu županu Mihu Ješetu, ki je kandidiral s podporo volivcev, je za zmago zmanjkalo približno 200 glasov - osvojil je 47,5 odstotka glasov. Njegov najresnejši konkurent je Metod Di Batista (SLS) je dobil 14,9 odstotka glasov. Pokojni Habjan se je uvrstil po številu glasov na šesto mesto s 3,58 odstotki glasov, slabše od njega sta se uvrstila Anton Peršin (skupina volivcev) in nekdanja podžupanja Mirjam Jan Blažić (SD).