Ponovitev volitev za dva svetnika v občini Vitanje

V tretji volilni enoti so volilne upravičence ponovno pozvali na volitve, ker so pri štetju glasovnic odkrili eno preveč.

Objavljeno
16. oktober 2014 23.19
sipic/lokalne volitve 2014
Špela Kuralt
Špela Kuralt

Vitanje − V tretji volilni enoti, kjer je 409 volilnih upravičencev, se je na volitvah 5. oktobra v volilni skrinjici za občinske svetnike znašla ena glasovnica več, kot je na volitve prišlo volilnih upravičencev. V občinski volilni komisiji so pojasnili, da zadeva ne bi bila sporna, če to ne bi vplivalo na volilni rezultat.

V volilni enoti, kjer volijo dva svetnika, je Simon Golenač (skupina volivcev) dobil večino glasov, za drugo mesto, ki bi še vodilo v občinski svet, pa sta Zdenko Plankl (skupina volivcev) in Janez Kričaj (NSi) dobila povsem enako število glasov.

Ker je bila v skrinjici ena glasovnica preveč, žreb med svetniškima kandidatoma ne pride v poštev. V občinski volilni komisiji predvidevajo, da je nekdo po nesreči vzel dva lističa in ju hkrati oddal, zato v nedeljo posebnosti ne pričakujejo.

So se pa v Vitanju tudi županske volitve končale z zelo tesnim izidom. Novi župan je postal Mirko Polutnik (skupina volivcev), potem ko je Slavka Vetriha (SLS) premagal za vsega 21 glasov.