Upravno sodišče zavrnilo pritožbo SD

Socialni demokrati v Kopru ne bodo nastopili na lokalnih volitvah.

Objavljeno
18. september 2014 23.09
jsu/MNENJA/SP
B. Š., Koper
B. Š., Koper

Koper - Socialni demokrati v Kopru ne bodo nastopili na lokalnih volitvah. Novogorišpki oddelek upravnega sodišča je namreč zavrnilo pritožbo stranke SD na odločitev občinske volilne komisije, ki je izločila kandidaturo županske kandidatke Tatjane Magdalenič in liste kandidatov za mestni svet.

Volilna komisija je ocenila, da je lokalni odbor stranke vložil kandidaturo v nasprotjuz določbami pravil strankinega lokalnega odbora.

Ker je listo konvenciji posredoval nepristojen organ (predsedstvo SD), je vložena lista in kandidatka za župana nezakonita.

Po zagotovilih predsednika občinske volilne komisije je odločitev upravnega sodišča brez priziva. Prav danes je Uroš Jaušovec, generalni sekretar stranke izjavil, da pričakuje zanje pozitivno odločitev sodišča, saj naj bi občinska volilna komisija delovala pod vplivom koprskega župana, ki naj bi se bal uspeha stranke SD.

Borisu Popoviču je tudi očital, da je spletel svoje lovke v občinski odbor SD in povzročil razkol v lokalnem odboru. Popovič pa mu je odgovoril, da mu predlaga, naj »ne bluzi«.