SDS na ljubljanske volitve s sloganom »Ljubljana potrebuje novo vizijo«

Pavlin je tudi opozoril, da je pod županovanjem Zorana Jankovića dolg občine enormno narasel.

Objavljeno
12. september 2014 16.56
S. P., Delo.si, STA
S. P., Delo.si, STA
Ljubljana − SDS bo na lokalnih volitvah v Ljubljani nastopila s sloganom Ljubljana potrebuje novo vizijo, novo energijo in novo miselnost. Želijo si več demokratičnosti in preglednosti pri delovanju občinskih oblasti. Kandidata za župana stranka ne bo imela, bo pa podprla tistega, ki se bo najbolj približal njenemu programu.

Program je po besedah nosilca liste Anžeta Logarja prenovljen na podlagi obsežnih posvetovanj, ki so jih opravili s številnimi strokovnjaki, civilnimi iniciativami in pomembnimipredstavniki. Temelji na treh stebrih: prvi sta promet in okoljska politika, drugi je gospodarstvo, tretji pa politika v mestnem svetu in mestni upravi.

Opozorili na finančno nevzdržne projekte

Zlasti zadnjo si želijo po besedah strankinega svetnika v mestnem svetu Jerneja Pavlina narediti bolj demokratično in bolj dostopno javnosti, saj opažajo precejšnje pomanjkanje demokracije in onemogočanje nadzora javnosti nad njenim delom.

Pavlin je tudi opozoril, da je pod županovanjem Zorana Jankovića dolg občine enormno narasel, začetih je bilo tudi nekaj projektov, ki so finančno nevzdržni in so propadli.

V ljubljanski SDS želijo posebno pozornost nameniti še sociali, zdravstvu in kulturi. Po besedah Mojce Škrinjar je treba v ljubljanskih vrtcih zagotoviti prostor za vse otroke, starejšim pa omogočiti oskrbo na domovih. Poudarila je potrebo po čistem zraku in vodi ter življenju brez birokratskih ovir. Želijo si boljše preprečevanje kriminala in izvajanje alternativ za boj proti drogam.

Mogoča koalicija z vsemi svetniškimi skupinami razen Jankovićeve

Po Logarjevi oceni so na listo uvrstili najboljšo, zmagovalno ekipo, na kateri ostaja polovica zdajšnjih svetnikov SDS, pridružujejo pa se jim novi ljudje. Po volitvah je po Logarjevih besedah mogoča koalicija z vsemi svetniškimi skupinami, razen z Jankovićevo svetniško skupino.

V Ljubljani je bilo sicer za lokalne volitve vloženih 18 kandidatnih list za občinske svetnike.