Šrotu stol manj

SMC ni vložila ugovora, bodo pa o tem razmislili po proučitvi poročila komisije

Objavljeno
08. oktober 2014 10.48
Brane Piano, Celje
Brane Piano, Celje
Celje – Nadaljevanje štetja je SLS, stranki župana Bojana Šrota, odvzelo že izračunani deseti sedež v celjskem mestnem svetu. Dobila ga je Celjska neodvisna lista.


SLS bo kot zmagovalka občinskih volitev imela devet, SMC pa sedem svetnikov. Dokončen seštevek nedeljskih in glasov po pošti je občinska volilna komisija (OVK) v Celju objavila v torek dopoldne. V ponedeljek ji je SMC očitala, da delo opravlja najpočasneje v državi, saj v nedeljo ni objavila niti končnega podatka o volilni udeležbi. Predsednik celjske SMC Primož Pogelšek je včeraj to obžaloval: »Nočemo dvomiti o legitimnosti, bomo pa po prejetju odločbe OVK preverili glasovanje po posameznih voliščih. Takrat bomo razmislili o morebitnih korakih.«

Na počasno delo OVK v Celju sta v ponedeljek opozorila tudi Desus in Zavezništvo za Celje. OVK je včeraj objavila neuraden seznam novih svetnikov, predsednik OVK Matevž Žugelj pa je za Delo pojasnil, da uradnega ugovora ni vložil nihče in da so delo opravili korektno in v predpisanih rokih. Dejal je, da je OVK že v nedeljo ugotavljala, da je bil računalniški sistem ministrstva preobremenjen in da podatki komisij niso bili sproti posodobljeni.